• PvdA Sliedrecht

Tel uw zegeningen

Gistermorgen op tijd de deur uit. Afspraakje in 010. Stationsweg, parallelweg, licht op groen en zo de A15 op. Papendrecht voorbij en een rijstrook erbij en gas eraf. De matrixborden knipperen enthousiast 70. Maar verder dan 50km komt de naald op het dashbord niet. En dat bord 100 staat hier ook voor joker.

24 minuten later afslag Rotterdam Centrum. Lijkt wel alsof heel Nederland dezelfde afspraak heeft. Nog eens 18 minuten later rij ik een parkeergarage in.

Nog eens 15 minuten later kom ik binnen. Sorry dat ik wat later ben, ik kom uit Sliedrecht.

De gehele dag druk overleggen over wat beter kan en beter moet maar volgens de meesten eigenlijk prima loopt. Vervolgens luisteren naar de wijze taal van dure in- en externe dames en heren die vertelden hoe het echt beter zou kunnen.

Na nog een keer of 10 gehoord te hebben dat we niet bang moeten zijn voor veranderingen en vooruit moeten denken in mogelijkheden besluiten we de beren verder maar in hun hok te laten. Anders wordt het nooit 5 uur.

Gedrogeerd met visie en succeswensen voor de toekomst draaf ik half zes richting de parkeergarage. (Kassa) Vanavond nog een raadsvergadering dus snel naar huis.

File, ik sta weer in de file.

Het file-leed haalt zelfs het nieuws, de wegen staan overvol. Geen doorkomen aan. En wat voor oplossingen er ook aangedragen worden, de auto's blijven staan. Ik moet weer aan de vergadering en de beren denken. En hoor mezelf mompelen problemen moet je oplossen en problemen die er niet zijn moet je niet willen oplossen.

Mismoedig kijk ik naar de fietsers die onbelemmerd hun weg zoeken en in gedachten al achter de prak zitten.

Als ik na veel te lange tijd eindelijk de afrit Sliedrecht zie en daarna binnen 4 minuten op het Winklerplein sta denk ik bij mezelf. Wat ben ik blij dat ik Sliedrecht woon en niet in Rotterdam en wat waren die wijze dames en heren toch blij dat ze een oplossing hadden waar ze hoopten een probleem voor te hebben vinden.

Vanavond maar eens luisteren of het college ook nog een probleem zoekt.

Anton van Rees

PvdA Sliedrecht