• Jeugdspeler Maarten Hartkoren

    Jerry van Rekom

SCHAAKVERENIGING SLIEDRECHT START NIEUW SEIZOEN

14-08-2017, 14:41 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 31 augustus 2017, 19:31 tot 23:45

Locatie:

Thorbeckelaan 110, Sliedrecht
De Havik
Sliedrecht

SLIEDRECHT - Het nieuwe seizoen van Schaakvereniging Sliedrecht gaat op donderdag 31 augustus aanstaande van start met de Algemene Ledenvergadering. In de inmiddels vertrouwde speellocatie zullen het komend seizoen de stukken weer over het bord vliegen. De bijna 82-jarige vereniging gaat een spannend seizoen tegemoet. Voor het eerst neemt Sliedrecht met 2 team deel aan de landelijke competitie van de KNSB.

De nadruk zal echter weer bij de jeugd blijven liggen. De jeugd wordt tijdens de schaaklessen opgeleid volgens het zogenoemde Stappenplan. Daarmee kan de jeugd diploma's halen; van de Eerste tot en met de Zesde Stap.

Daarnaast speelt de jeugd elke week van 19.00 - 20.00 uur een partij voor de jeugdcompetitie. In twee groepen speelt de jeugd om de vele bekers, die elke competitie weer te verdienen zijn. Per seizoen zijn er twee competities, een najaars- en een voorjaarscompetitie.

Senioren

Ook senioren kunnen natuurlijk terecht bij de bijna 82-jarige Schaakvereniging Sliedrecht. Wekelijks spelen de senioren vanaf 20.00 uur hun partij in de onderlinge competitie. Er wordt altijd naar sterkte ingedeeld, zodat een beginnende schaker niet direct de toppers ontmoet. Het is ook zeker geen verplichting om elke week te spelen. Wanneer men maar twee keer per maand kan spelen, kan men toch aan de onderlinge competitie deelnemen.

Daarnaast spelen de senioren in teams tegen andere verenigingen. Het eerste en tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht spelen komend seizoen in de derde klasse KNSB. Het eerste team zal een plaats in de subtop willen veroveren, terwijl de debutanten van het tweede team handhaving als doel hebben.

Een ieder die belangstelling heeft voor het schaken in clubverband kan vrijblijvend een kijkje nemen op één van de clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht, waar men een schaakles kan volgen of zomaar een partijtje kan spelen. De clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht hebben op elke donderdag van september tot en met juni plaats:

• vanaf 19.00 uur beginnen de schaaklessen c.q. de jeugdcompetitie;

• vanaf 20.00 uur beginnen de verschillende competities voor senioren.

De speelzaal is Activiteitencentrum De Havik, Thorbeckelaan 110 te Sliedrecht. De contributie bedraagt € 6,00 per maand, € 4,00 voor studerenden en € 4,00 voor de jeugd t/m 12 jaar.

Voor meer informatie kan men terecht bij secretaris Peter vd Bergh, tel. 0184 - 692213,