• Aankondiging

    Michel Kwist

Zaterdag 13 mei 2017 om 19.30 uur Schotse whiskyproeverij in The Moonshine

08-05-2017, 10:31 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 13 mei 2017, 19:30 tot 23:00

Locatie:

Stationsweg 3, Sliedrecht
The Moonshine (voorheen Havana)
Sliedrecht

Met de Ierse whiskey proeverij nog vers in het geheugen staat 13 mei a.s. alweer de volgende proeverij op de agenda. Op verzoek van velen duiken we deze avond in de wondere wereld van de Schotse whisky en de single malts in het bijzonder. Hoewel single malt slechts een relatief klein deel uitmaakt van de totale export uit Schotland is deze whisky zeker de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Dit komt hoofdzakelijk door het meer uitgesproken karakter vergeleken met blended whisky's, die naast malt- ook grote delen grain whisky bevatten.

Tijdens deze proeverij worden wij bijgestaan door Peter van Dijk, eigenaar van slijterij van Dijk in Papendrecht. Peter zal, als Sliedrechter, voor velen een bekend gezicht ...zijn en is één van de drijvende krachten achter het Whisky Evenement in het Apollo hotel in Papendrecht en de masterclasses in The Bridge in Papendrecht. Ook hebben een aantal importeurs, waaronder Boomsma (o.a. importeur van Ancnoc, Balblair en Old Pulteney), ABrandNewDay (o.a. importeur van Bowmore, Dalmore, Jura en Laphroaig), de Monnik (o.a. importeur van BenRiach en Glendronach) en Whisky Import Nederland (o.a. importeur van Adelphi, CWC en Spey), toegezegd graag een bijdrage te leveren aan deze avond.

Net als tijdens de proeverij op St. Patricks Day staat er ook deze avond weer een heerlijk stukje live muziek op het programma. Wikke Schrandt, The Liquor Folk Singer, zal deze avond zijn toegankelijke repertoire spelen dat bestaat uit een mix van folk, roots en een vleugje country met whisky als één van de onderwerpen van zijn teksten.

Om de proeverij voor zoveel mogelijk mensen "leuk" te houden werken we deze avond met puntenkaarten die voor € 25,- verkrijgbaar zullen zijn bij de bar. De aanwezige whisky's hebben allen hun eigen waarde, zodat iedereen zelf kan bepalen hoe "gek" ze het willen maken. Ook kunnen er gedurende de avond flessen van de geproefde whisky's besteld worden tegen een speciale prijs om op een later tijdstip nog eens van te genieten. De proeverij begint om 19.30 uur tot 22.30 uur. The Moonshine is geopend tot 03.00 uur.

Sinds de aankondiging zijn er al een leuk aantal aanmeldingen. Om zeker te zijn van een kaart is het aan te raden om per e-mail aan te melden voor deze proeverij. Dit kan op: info@themoonshine.nl

Uiteraard is The Moonshine ook gewoon geopend om een ander drankje te komen doen. Entree zoals altijd is gratis. We zijn te vinden aan het vertrouwde adres Stationsweg 3