Gedreven aan het werk op het M&M-plein

17-10-2016, 07:31 | Lezersnieuws | Tiener College

Iedere week werken de leerlingen van Tiener College (10-14 jaar) op het M&M-plein. De centrale hal en drie lokalen in de school zijn dan de onderzoeksruimten voor de leerlingen. Alles wat je moet weten over geschiedenis, aardrijkskunde, economie en levensbeschouwing (mens & maatschappij) leren de leerlingen daar in boeiende projecten.

In september maakten de leerlingen op het M&M-plein een buitenpresentatie over de steentijd. Ze lieten met voorwerpen, kleding en bouwwerken zien hoe de mensen in die tijd leefden. In oktober onderzoeken de leerlingen hun eigen stamboom. Bij het stambomenproject brengen de leerlingen op het M&M-plein hun familiegeschiedenis gedurende een aantal eeuwen in kaart. Ze proberen uit te vinden in welke steden (en landen) hun voorouders woonden en welke beroepen ze hadden. Ook interviewen de leerlingen hun ouders en grootouders over wereldgeschiedenis die zij via kranten, radio en tv meemaakten. Twee middagen per week krijgen de leerlingen een korte instructie die helpt om het project goed uit te voeren. In de instructies leren de leerlingen veel over de geschiedenis van de twintigste eeuw. Leerlingen krijgen veel verhalen over de voorbije eeuw te horen en te zien en doen creatief verslag van de instructies in een kleurrijke mindmap. De instructie wordt in toenemende moeilijkheidsgraad aangeboden. Leerlingen krijgen op die manier alle uitdaging.

Tiener College is een innovatief onderwijsprogramma voor 10-14 jaar (groep 7-8 en klas 1-2) waarbinnen de kerndoelen van alle vakgebieden worden aangeboden en leerlingen met een persoonlijk leerplan werken en leren.

Op woensdag 23 november organiseert Tiener College (samen met Junior College, groep 1-6) van 19.00 tot 21.00 uur een open huis. Leerlingen en docenten presenteren die avond ook het werken op het M&M-plein. Meer informatie is te vinden op www.tienercollege.nl.