• Merwede pakt tegen Swift eerste punten in de overgangsklasse

    Dennis van Campen

Na een 'rustige' start, heeft Merwede de punten in de pocket!

05-09-2016, 22:50 | Lezersnieuws | SKC Merwede

Voor de wedstrijd van de selectie van Merwede mocht Merwede A1 aantreden tegen SDO A1. Na een matige eerste helft werd in de tweede helft orde op zaken gesteld. De tegenstanders werden goed vastgezet en kwamen niet meer tot scoren. Hierdoor wist Merwede A1 de wedstrijd uiteindelijk te winnen met 14-10.

Vervolgens was het de beurt aan Merwede 2. Zij mochten het, net als het 1e, opnemen tegen Swift. Waar ze de eerste helft nog moeite hadden met de lange heren, waren ze duidelijk de betere ploeg in de tweede helft en hebben ze met 15-11 dik verdiend gewonnen!

Daarna konden de spelers van Merwede 1 zich gaan voorbereiden op hun eerste wedstrijd in de overgangsklasse. De spanning die zo'n eerste competitiewedstrijd met zich meebrengt was af te lezen in de stand, na 20 minuten was de stand nog maar 1-4. Hierna kwamen beide ploegen makkelijker tot scoren. Via een aantal mooie schoten van Steven, Iris en Vincent werd de ruststand 6-8.

Merwede ging er vanuit dat Swift genoeg 'reserves' zou hebben om in de tweede helft het verschil te maken en wist dus dat ze er vol voor moesten gaan. Toch begon de tweede helft direct met een treffer van Swift. Daar tegenover was er ook een doelpunt bij Merwede en begon de Middelburgse machine te haperen. Merwede kwam langszij, maar het was Swift welke toch elke keer weer de voorsprong pakte. Tot aan de 60e minuut..

Toen kwam Merwede voor het eerst op voorsprong. Deze werd weer gelijk getrokken en met nog zeven minuten op de klok was de spanning te snijden. Tussen de lijnen waren het de Merwedianen die de rust bewaarden. Met lange aanvallen werden er nog twee doelpunten gemaakt wat de eindstand op 16-14 bracht. Hiermee zijn de eerste punten in de overgangsklasse binnen!

Volgende week speelt Merwede tegen Tempo in Alphen aan de Rijn om 15:30 uur.