Lokaal lezersnieuws

Buiten volleyballen nu mogelijk in Sliedrecht door uniek buitensportnet

SLIEDRECHT – Naast Eredivisievolleybal in de gemeente Sliedrecht kan er sinds kort ook buiten gevolleybald worden. Want er staat er een uniek en multifunctioneel buitensportnet in de wijk ‘De Grienden’, dat geschikt is voor sporten als volleybal, badminton en voetvolley.

Bethel Kinderdag 

Afgelopen zaterdag 21 april was het weer de jaarlijkse Kinderdag van de Bethelkerk. Met meer dan honderd kinderen werd eerst het LCJ kinderappèl in Noordeloos bezocht. Daarna gingen ze naar Speelboerderij Hullie in Uden waar de kinderen heerlijk hebben gespeeld.

Koningsdagconcert - G.F. Händel, Coronation Anthems

Op 30 april 2013 werd Willem Alexander tot koning gekroond. Een bijzondere gebeurtenis die alweer 5 jaar geleden heeft plaatsgevonden. Ter ere van deze mijlpaal voert kamerkoor Canticum Amicorum o.l.v. Patrick van der Linden op D.V. zaterdag 28 april de Coronation Anthems van G.F.

Onderzoek onder mantelzorger van mensen met dementieDe Dementiemonitor Mantelzorg 2018 is weer gestart

Alzheimer Nederland wil graag weten hoe het met de mantelzorgers van mensen met dementie gaat. En wat hun ervaringen zijn met de professionele zorg. Zo kunnen zij hun belangen behartigen bij beleidsmakers in en rond de zorg.

DE KOPEREN KNOP: ORANJECOLLECTIE EN MEER

Het mooie weer zorgde al op de eerste openingsdag voor drukte en gezelligheid met veel bezoek in de Theetuin van Museum De Koperen Knop. Intussen is in het voorhuis van het museum een deel van de Oranjecollectie van het museum geëxposeerd.

Bomvolle meivakantie bij SOJS

Maandag 30 april kookworkshop

Wint een Zuid-Hollandse boom straks de Europese verkiezing?

LEERSUM – Nederland doet dit jaar voor het eerst mee aan de Europese verkiezing Tree of the Year. SBNL Natuurfonds in Leersum zal in de komende drie jaar exclusief de Nederlandse inzending voor deze verkiezing selecteren.

Shrek de Musical in Gorinchem

Een verhaal vol humor, vooroordelen, vriendschap en liefde. Een must see voor jong en oud.

Seizoen eikenprocessierups begint weer: help mee om ze in kaart te brengen

Binnenkort krijgen we weer te maken met de eikenprocessierups. Deze harige jeukrupsen zorgen voor veel overlast vanaf half mei tot eind juni. De eikenprocessierups komt voor in heel Nederland. Iedereen heeft wel eens zo'n typisch waarschuwingslint zien hangen om eikenbomen.

Pagina's