• Vlnr Romy den Otter, Thea de Jong en Hannelore van Hamburg. Kelly Petrie ontbreekt op de foto.

    Richard van Hoek

Nieuwe columnisten voor Echt Slydregts

SLIEDRECHT Voor de zomer gaven zowel Joost Schelling als Maria Stam aan te willen stoppen met het schrijven van de column Echt Slydregts. Het Kompas Sliedrecht deed een oproep wie zijn schrijfkunsten, naast Hannelore Rijsdijk - Van Hamburg, kwijt wilde in de krant. Daarop kwamen diverse reacties waaruit de redactie een selectie van drie maakte. De drie nieuwe columnisten stellen zich deze week voor.

Thea de Jong steekt van wal ,,Ik ben 40 jaar, getrouwd met Jan Joost en moeder van 5 fantastische kinderen. Ik ben eigenaar van Orchis uitvaartzorg, uitvaartleidster met hart en ziel, net zoals mijn vader, grootvader en overgrootvader al waren. Mijn hart gaat uit naar verdrietige mensen. En dat zijn er veel. Het is mijn doel en mijn wens dat zorg en aandacht voor mensen met verdriet een integraal deel van onze gemeenschap wordt. Ik hoop daar door middel van het schrijven van columns mijn bijdrage aan te kunnen leveren. Ieders verlies is anders, niemand kan zeggen dat hij het verdriet van een ander begrijpt, maar we kunnen het, door er voor elkaar te zijn en door met elkaar mee te leven misschien wel een beetje dragelijker maken."

Romy den Otter vertelt: ,,Ik ben negentien jaar oud en ik ben net begonnen aan mijn tweede jaar kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Ik woon nog steeds in Sliedrecht, waar ik geboren en getogen ben. Dat ik nu columns mag schrijven voor het Kompas vind ik ontzettend leuk, want ik houd van verhalen vertellen en ik steek mijn mening niet onder stoelen of banken. Wat u echt van mij moet weten is dat ik gek ben op alles wat met kunst te maken heeft, zingen, tekenen, toneel en talen. Een echt alfa-meisje dus. Ik hoop u te mogen vermaken en prikkelen met mijn columns!"

Ook Kelly Petrie stelt zich voor aan de lezers van Het Kompas Sliedrecht: ,,Ik ben 29 jaar jong. Een geboren en getogen Sliedrechter. Dol op Spanje maar een echte nuchtere Hollandse meid. Ik ben naast mijn baan als secretaresse projectmanagement bij Bakker Sliedrecht Electro Industrie te vinden op mijn fiets, in een restaurant of de sportschool. Daarnaast zit ik in en bovenop alles wat maar met creativiteit te maken heeft. Tekenen, schilderen, kokkerellen en natuurlijk lezen en schrijven zijn grote passies. Out of the box denken, grenzen opzoeken en iets in niets zien zijn daarbij mijn kracht. Hooggevoeligheid mijn cryptoniet. Mega leuk maar dus ook best spannend zo met een 'echt' publiek. Ik hoop dat mijn immer kritische, maar toch zeker loyale kijk op het leven als nieuwbakken columnist gewaardeerd word. Mijn drie katten zijn uw dankbaar."