• Sliedrecht-Roda Boys

    Richard van Hoek Fotografie

Evenwichtig Sliedrecht haalt ruime zege

SLIEDRECHT Sliedrecht blijft ook na de vierde wedstrijdronde een vooraanstaande rol spelen in de eerste klasse A. Door een 3-0 zege op Roda Boys/B. blijft de selectie van trainer-coach Kees van Loon in de race om de koppositie, met de volle winst uit drie gespeelde wedstrijden blijft het in het spoor van koploper Geinoord Nieuwegein, dat met vier gewonnen wedstrijden de ranglijst aanvoert.

In een enigszins tamme eerste helft waren er slechts sporadisch echt uitgespeelde kansen te ontdekken voor beide doelen. Toch kwam Sliedrecht vlak voor rust op voorsprong, toen Jordy de Jong een individuele actie knap afrondde: 1-0. Na rust tapte Sliedrecht uit een heel ander vaatje, meer druk op de bal en in een hoger tempo stapelden de mogelijkheden zich op. Een inzet van Stefan van Dam trof de lat, schoten van Michael Potkamp en Reinier den Hoed werden door doelman Ferdi Kwetters knap gepareerd. Het duurde dan ook niet lang voordat de wedstrijd in een beslissende fase terecht kwam. Na 62 minuten leverde een prima actie van Luciano van Harlingen op de linker flank een dito assist op, die door Michael Potkamp dankbaar werd verzilverd: 2-0. Het brak het laatste beetje verzet bij de gasten uit Aalst, die tien minuten later een derde treffer moest incasseren. En wát voor één: Michael Potkamp zag doelman Kwetters dusdanig ver voor zijn doel staan, dat hij met een welgerichte boogbal zijn tweede treffer van de middag kon bijschrijven.

Tevreden reacties, ook bij trainer van Loon na afloop over het feit dat, in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden, Sliedrecht vanuit de organisatie was blijven voetballen. ,,Ik wist dat Roda Boys moeite heeft om vanuit een achterstandspositie de strijd aan te gaan. Door in de tweede helft nog nadrukkelijker de strijd aan te gaan hebben wij deze overwinning naar ons toe getrokken. Het feit dat wij over een brede, evenwichtige selectie beschikken, geeft alle vertrouwen voor de nabije toekomst."