• RON RGP PHOTO
  • RON RGP PHOTO

Podiumplaats voor Lotte van Drunen

SLIEDRECHT Lotte van Drunen heeft haar seizoen na de zomerstop op een goede manier hervat. Tijdens het ONK 65cc in Halle wist de snelle dame als derde te eindigen en tijdens het ONK in Borculo kwam ze net tekort voor het podium en werd ze vierde. Voor Bram stond er afgelopen zondag een ONK 125cc gepland in Halle en hier wist hij op een keurige twaalfde plaats te eindigen.

Afgelopen weekend stonden de eerste ONK wedstrijden na de zomerstop weer op het programma voor Lotte en Bram. Lotte mocht zaterdag naar Halle en op zondag naar Borculo. Bram kwam op zondag aan de start in Halle. Lotte stond in Halle met frisse moed aan de start van de tijdtraining en zette meteen in de vrije training de snelste tijd op de klok. Ook in de tijdtraining zat Lotte er goed bij met een tweede tijd.

Bij het vallen van het starthek in de eerste manche was Lotte slecht weg en begon haar wedstrijd rond een zevende plaats. Al snel werkte ze zich op naar voor en aangekomen op een tweede plaats wist ze een paar keer aan het achterwiel van de kopman te komen maar een echte aanval kon ze niet plaatsen en finishte als tweede. De start van de tweede manche was wel beter maar nog niet wat Lotte gewend is, ze begon als vierde aan de manche en moest best wel hard werken om verder naar voor te komen. Aangekomen op de tweede positie was het gat net iets groot naar de kopman en moest ze wederom genoegen nemen met een tweede plaats.

Op zondag ging het ONK voor Lotte verder in Borculo. Ook hier zette ze in de vrije training de snelste tijd neer maar in de tijdtraining zat er niet meer in dan een vierde tijd. Toch wel iets teleurgesteld ging Lotte terug naar het rennerskwartier om zich te focussen op de eerste manche. Door een valpartij bij de start van de eerste manche kwam de rode vlag in beeld en moesten ze wachten op een herstart. Lotte zat er met de start goed bij en begon op een derde plaats. Halverwege de wedstrijd maakte de tweede man een foutje en schoof Lotte door naar de tweede positie, helaas moest ze deze positie na drie ronden weer afstaan en kwam als derde over de finish. Bij het vallen van het hek in de tweede manche was Lotte wederom goed weg en nam direct de koppositie over en reed twee snelle ronden. Helaas kwam Lotte ten val en dit kostte tijd, teveel tijd om aansluiting te krijgen bij de kopgroep. Lotte kon er nog een vierde plaats uithalen maar meer zat er helaas niet in. Lotte heeft deze manche wel buitengewoon goed gereden met zeer snelle rondetijden, dus al met al wel tevreden.

Terwijl Lotte in Borculo aan het strijden was ging Bram in Halle de strijd aan in het ONK 125cc. Bram kon al snel zijn draai vinden op het mooie circuit met uitdagende springbulten en zette een mooie tiende tijd neer in de tijdtraining. Toen het starthek viel voor de eerste manche was Bram heel goed weg en kwam als derde door de eerste bocht. Jammer genoeg maakte Bram een paar kleine foutjes in de beginfase en moest een paar rijders voor laten gaan. Toch kwam hij alsnog op een zesde door na de eerste ronde. Bram reed de eerste helft van de manche zeer sterk met goede rondetijden maar moest halverwege de manche het tempo wat laten zakken om toch als twaalfde over de finish te komen. De tweede manche volgde al vrij snel omdat er geen pauze was. Ook deze keer was Bram goed weg maar kwam in het gedrang terecht en dit kostte hem plekken. Na de eerste ronde lag Bram op een veertiende plaats en klom gedurende de manche op naar een elfde plaats maar moest nu in de laatste ronden vanwege kapotte handen het tempo loslaten en finishte als vijftiende. In het dagklassement was dit goed voor een mooie twaalfde plaats!

Volgende week staat voor Lotte de volgende ONK op het programma, welke wordt verreden in Heerde.