Boekenweek bij boekhandel De Waard

SLIEDRECHT De 80ste Boekenweek vindt plaats van 7 tot en met 14 maart en krijgt als thema 'waanzin', onder het motto: Te gek voor woorden. Boekhandel De Waard sluit met deze promotiecampagne aan bij de Week van het Christelijke Boek 2015 die van 4 t/m 14 maart plaatsvindt. In deze periode ontvangt elke consument bij aanschaf van tenminste € 12,50 aan boeken een actieboek.

Voor de reguliere Boekenweek is dit Dimitri Verhulst De zomer hou je ook niet tegen. Zondag 15 maart kan men met dit actieboek gratis reizen. Het Boekenweekgeschenk wordt dan een NS-Dagkaart t.w.v.  € 50,80.

Het verhaal: Pierre is een beginnende zestiger en ontvoert een mentaal gehandicapte jongen van vijftien naar de Provence. Daar zal hij de jongen het verhaal vertellen over de relatie die hij met zijn moeder had, hoe die tot stand kwam, over haar intense kinderwens en zijn twijfel over zijn rol als vader. Uiteindelijk zal hij het ook moeten hebben over hoe die prachtige en passionele relatie eindigen kon.

Het actieboek van de Week van het Christelijke Boek is Vindersloon, geschreven door Joke Verweerd. Over het boek: Hilly van Lynden werkt aan de balie van het bagagedepot op Schiphol Amsterdam Airport. Als ze haar man Siem dreigt te verliezen in een heftige burn-out, ervaart ze aan den lijve hoe wreed en rigoureus een verlies het levensgeluk kan verzieken. In haar radeloosheid vindt ze bij Raf, haar collega, begrip en warmte. Boven de polder is de hemel, waarmee Hilly in gesprek gaat. Een ontroerende en diepmenselijke novelle over vinden en verliezen, over geloof, hoop en liefde.

Vindersloon is de prelude op de tiende roman van Joke Verweerd, Vogelvlucht, die naar verwachting eind 2015 of begin 2016 verschijnt.

Het essay voor de Boekenweek is geschreven door Pieter Steinz. Pieter Steinz, de auteur van de bestseller Made in Europe geeft hierin een rondleiding door het "dolhuis van de wereldliteratuur". Aan de hand van onder meer de verhalen van Edgar Allan Poe, de toneelstukken van Shakespeare en de romans van Willem Frederik Hermans schrijft hij over gradaties van gekte, de grens tussen gek en normaal, en de aantrekkingskracht van psychiatrische gevallen voor fictieschrijvers.

Het Boekenweekessay is tijdens de Boekenweek te koop voor slechts € 2,50 (zolang de voorraad strekt).