Voordelig sporten bij SGC Martine

Advertorial

SLIEDRECHT Sport en Gezondheid Centrum Martine is gevestigd aan de Molendijk 177b. Het verrassend ruime pand biedt plaats aan een fitnessruimte, een spiegelzaal waar groepslessen worden gegeven en een ruimte voor trainingen en cursussen. Eigenaresse Martine Hokken: ,,Alle activiteiten die hier plaatsvinden zijn gericht op een gezonde levensstijl."

Ria Scholten

De fitnessruimte is voorzien van de nieuwste apparatuur. ,,We werken met multifunctionele apparaten", vertelt Martine. ,,Dit betekent dat er meerdere spiergroepen tegelijk worden getraind, waardoor er een beter trainingsresultaat wordt behaald. Een bijkomend pluspunt is dat de trainingen hierdoor als minder saai worden ervaren. Bij het eerste bezoek vindt altijd een persoonlijke intake plaats. We vinden het belangrijk om te weten waarom iemand ervoor kiest om bij ons te komen sporten. Aan de hand van de uitkomst van het gesprek wordt een persoonlijk fitplan gemaakt. De lessen kunnen zowel individueel als in groepsverband worden gevolgd. In het laatste geval wordt er onder de noemer Fast Fitness gedurende 35 minuten intensief getraind onder leiding van een instructeur."

Martine vertelt verder: ,,Wij hebben het grootste aanbod groepslessen in Sliedrecht. Zij kunnen worden verdeeld in twee categorieën. De yoga- en pilateslessen zijn gericht op stressreductie, lenigheid en houding. Wie de voorkeur geeft aan een intensievere manier van bewegen kan bij ons onder andere terecht voor lessen Bodypump, Piloxing, XCO en  Zumba. Voor 50-plussers zijn er speciale lessen. Het complete lesaanbod is te vinden op onze website

www.sportengezondheidcentrum.nl

."

,,Naast het sporten is gezonde voeding erg belangrijk", aldus Martine. ,,Wij begeleiden mensen bij het afvallen. Zij kunnen een individueel programma volgen of deelnemen aan de afslankchallenge,  die vanaf maandag 11 januari van start gaat. De challenge duurt vier weken. Uitgangspunt is vijf kilo gewichtsverlies in die periode. De deelnemers worden intensief begeleid door een voedingsdeskundige en een beweegcoach. Er wordt minimaal twee keer per week getraind en er is een wekelijks groepsmoment. Het resultaat van alle inspanningen is een gezonder eetpatroon, meer spierkracht en energie en minder fysieke klachten. Dit motiveert veel deelnemers om nog verder af te vallen. Aanmelden is mogelijk via www.sportengezondheidcentrum.nl/afslankchallenge."

,,De kleinschalige opzet van ons centrum zorgt ervoor dat mensen gemakkelijk binnenstappen", vertelt Martine. ,,Wij vinden het belangrijk dat onze leden zich hier thuis voelen en in een ontspannen sfeer kunnen werken aan de door hen gestelde doelen. Vanzelfsprekend kunnen zij hierbij rekenen op een goede en vakkundige begeleiding."

Sporten bij Martine is in 2016 extra aantrekkelijk. Wie in de maand januari voor de periode van één jaar lid wordt betaalt slechts 25 euro per maand voor onbeperkt sporten inclusief een persoonlijk fitplan."