• VVD Sliedrecht

Durf je wel?

Met deze woorden wil ik een discussie starten. Een discussie die gaat over lef tonen. Binnen de Drechtsteden wordt al vele jaren samengewerkt. We zijn hierin een voorbeeld voor Nederland. Het is samen werken en leren van elkaar. De uitdaging die nu voorstaat in de Drechtsteden gaat een stap verder. Vanuit de provincie is gezegd dat de autonome groei in de zuidelijke randstad al 300.000 woningen nodig zijn. Dit betekent overigens niet dat de provincie bepaalt waar woningen komen te staan. De provincie vraagt aan alle gemeenten 'Om iedereen die geboren is en straks in een woning te voorzien, moet er nog veel gebouwd worden. Graag horen wij wat u denkt te gaan doen'. Voor de Drechtsteden en ook voor Sliedrecht is toename van woningen (in het hogere segment) van belang.

Op 13 mei jl. was er een bijeenkomst van de Drechtraad. Daar werd duidelijk dat ambities opschrijven iets anders is dan ambities verwezenlijken. Een punt daarbij is of we als regio een 'platteland- gemeente' willen zijn of een metropool (grootstedelijk verband). Een tussenweg is er niet. 'Durven' is het toverwoord. 'Niet alles eerst uitkauwen of het kan, maar durven!' We waren het toen over één ding eens: 'Meer banen is de sleutel tot succes voor iedereen.' Om meer banen te krijgen, moeten bedrijven gaan uitbreiden of zich gaan vestigen. Dit laatste doen we goed in Sliedrecht, zoals de komst van Burger King en Greenpoint in Baanhoek-west.

Wanneer ik kijk naar de regio en naar Sliedrecht, op welke manier bedrijven zich oriënteren om zich te vestigen, dan ben ik van mening dat we moeten durven kiezen voor het grootstedelijk verband. We moeten durven groter te kijken, durven te investeren en durven keuzes te maken die zorgen dat we meer banen in de regio krijgen.

Roelant Bijderwieden

Raadslid VVD