• Columnisten Het Kompas, Maria Stam, Joost Schelling, Hannelore van Hamburg

    Richard van Hoek

Even de rozen ruiken

Zo! Het zit er weer op. De weken van veel gezelligheid en eten, ook wel december genaamd, zijn weer voorbij. En het kon de laatste weken weer niet op. Het was dan ook geen verrassing dat ik vanmorgen streng toegesproken werd door mijn weegschaal. Het is altijd maar goed dat de ietwat sombere en gematigde januarimaand er op volgt.

Maar het was het weer meer, meer, meeeer dan waard. Het waren weer heerlijke weken propvol gezellige uitjes. Zo gaan we aan het einde van het jaar traditiegetrouw altijd een aantal keer naar de Candlelight, waar het elk jaar weer één grote reünie is. Altijd weer leuk te zien dat toch heel veel diehards van onze leeftijd, naast de jongere generaties even een drankje komen doen.

Zo doen we al sinds jaar en dag mee aan het Kerstklaverjassen. Naast spelen om de eeuwige roem is dat ook vaak een avond vol met verrassende gesprekjes. Inmiddels vele jaren en grijze haren verder is er altijd genoeg stof om over bij te praten. En altijd kom je dan weer tot de conclusie, dat die tijd wel heel erg snel gaat. Zo lang lijkt het niet geleden, dat we ook de oudejaarsnacht er doorbrachten. Nu is dat voorbehouden aan tien- en twintigers en liggen we zelf op een beschaafde tijd in bed. Geen verkleedpartijtjes meer voor ons helaas, maar gelukkig hebben we de foto's nog ;)

Ik vind het ongelooflijk leuk dat er nog steeds een plek is om naar terug te gaan en waar de jeugd van tegenwoordig later hopelijk net zulke mooie herinneringen aan heeft als wij hebben. Maar dat betekent niet dat we ons vervelen, zeker niet. Want hoe sneller de tijd lijkt te gaan en hoe meer ik meemaak, hoe meer ik er van overtuigd ben dat je vooral moet genieten en de mooie momenten moet koesteren. Het is heel afgezaagd en we roepen het altijd, maar zo waar. Het leven is echt een geweldig mooi feestje, wat je voor kleur slingers je ook ophangt. Dat is voor iedereen weer verschillend.

Maar mocht u nog geen goed voornemen hebben (wat eigenlijk beter is), maar er toch nog één zoeken, overweeg dan eens meer momenten in te lassen om even te stil te staan en aan de rozen te ruiken, want voor je het weet zijn ze verwelkt ;).

Rest mij nog u een heel goed jaar te wensen met geweldige momenten waarmee u prachtige fotoboeken kunt vullen.

Gelukkig Nieuwjaar!

Hannelore van Hamburg