• Kelly Petrie

    Richard van Hoek

Komt Tijd, komt Raad

'Onnodig, zo'n pand is niet te vinden!'

Zo luidde de slotzin van raadslid Pauw van PRO Sliedrecht over het idee onderzoek te doen naar een alternatief voor SOJS (Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht).

De gebruikers van het Sliedrechtse jongerencentrum Elektra zijn zelf dik tevreden over de huidige huisvesting maar wethouder Van Rekom maakte opnieuw duidelijk dat het pand veel te veel aan onderhoud kost. Dat lijkt mij een uiterst goede reden om opzoek te gaan naar een nieuwe locatie. Dat geld kan beter in de evenementen gestoken worden.

Wat mij opviel is dat er nu zo'n zelfde ophef is over het visitekaartje van ons dorp. Ons mooie raadhuis dat is gebouwd van 1921 tot en met 1923. Het is een rijksmonument met een eigen geschiedenis. Jammer dat er in al die jaren zo is bezuinigd op onderhoud. Nog een jaartje geleden moest er door het college extra geld, lees een slordige € 25.000 uitgetrokken worden voor een opknapbeurt aan het dak. Geen idee of dit daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Dat er toen nog plannen werden gemaakt om er aardig wat geld aan uit te geven en het nu er nog dieper in de buidel gegraven moet worden overwogen wordt het van de hand te willen doen, laat mij met een groot vraagteken achter.

Ik citeer PVDA'er, Anton van Rees: 'Ik begrijp de vrees voor verpaupering als dit gebouw in handen valt van louche projectontwikkelaars. Mits de nieuwe bewoner zich aan duidelijke regels houdt, vinden wij het een prima alternatief.' Oke maar is de verpaupering dan al niet aan de orde? Zeker met het nieuws dat de gemeente 700.000 euro overhoudt wat blijkt uit de begroting voor volgend jaar. Het betoog gebruik is beter dan bezit spreekt mij dan wel weer ten zeerste aan en hopelijk snapt de zeer oplettende lezer nu waar ik heen wil.

Voor een alternatieve locatie voor Elektra hoeven we dus niet meer te zoeken. Eens met raadslid Pauw. Staak de zoektocht! Want zeg nou zelf, is er een beter etablissement beschikbaar met zulke geweldige akoestiek voor het oudste jongerencentrum van Sliedrecht. Hartstikke hip aangezien Sliedrecht nog steeds een aardig stoffig imago heeft. Ik weet al waar aankomend tuinfeest plaats gaat vinden. In het hart van Sliedrecht, de muziektent staat al klaar!

Kelly Petrie