• SGP-ChristenUnie

Laat je zien!

De klok is verzet en de donkere dagen zijn aangebroken. Dagen waarop inbrekers gemakkelijker hun slag kunnen slaan en we bewuster omgaan met licht en verlichting. Mooi dat Samen voor Sliedrecht in samenwerking met de politie, De Hooizolder en muziek van Wilhelmus een lampionnenoptocht organiseerde om op die manier aandacht te vragen voor het Donkere Dagen Offensief.

Bij die donkere dagen is verkeersveiligheid ook een punt van aandacht. De staat van de fietspaden, de straatverlichting en in het bijzonder die bij zebra's, dat zijn onderwerpen waarvoor de gemeente zorg dient te dragen. Maar waaraan u en ik, als inwoner van Sliedrecht ook uw steentje kunt bijdragen door meldingen van een defecte straatlantaarn of een kapotte stoep aan de servicelijn van de gemeente door te geven.

In Sliedrecht wordt veel gefietst. Dat is heel goed, want op die manier zijn we in beweging, bevorderen we de verkeersdoorstroming in ons dorp en houden we rekening met het milieu. Maar wellicht is het u ook opgevallen: zoveel fietsers, jong en oud, zonder werkende fietsverlichting. Levensgevaarlijk, zeker in een druk dorp als het onze. Op 1 november jl. heeft Samen voor Sliedrecht samen met de politie een controleactie uitgevoerd en in twee uur tijd hebben ze 60 lampjes gemonteerd aan fietsen waarvan de verlichting het niet deed.

Als we allemaal, als inwoners en overheid onze verantwoordelijkheid nemen: in het melden van defecten aan straatverlichting, het (laten) repareren daarvan en het zorgen voor werkende fietsverlichting op de fietsen in uw gezin, dan wordt Sliedrecht er weer een heel stuk veiliger op. Doe mee en laat je zien!

Ria de Mul

Gemeenteraadslid SGP-ChristenUnie