Raadspraat: Het is weer sexy…

U zult het vast al wel een beetje merken. Maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. De politieke partijen zijn zich aan het warmlopen voor campagnetijd. Sommigen partijen hebben al een lijsttrekker (hun kartrekker van de campagne) bekend gemaakt. Anderen laten al verkiezingspunten doorschemeren.

In Sliedrecht hebben we straks zelfs de "luxe" om misschien wel uit 7 politieke kleuren te kunnen kiezen. Straks niet stemmen omdat uw smaak er niet tussen zit, kan ik me bijna niet meer voorstellen.

Het grote gevaar is dat u weer gek gemaakt wordt in die laatste maanden voor de verkiezingen. Opeens is het weer namelijk "sexy" om als politicus op straat te lopen of om als partij werkbezoeken af te leggen of zelfs op bezoek te gaan bij kiezers thuis. Het moet niet gekker worden toch; alles kan weer blijkbaar!

Er is iets wat ik me altijd als, toen nog gewone, kiezer heb afgevraagd. Waarom kan men het wel 2 maanden voor de verkiezingen en dan opeens 4 jaar weer niet. En nu ik zelf de eer heb om in de raad te mogen zitten, is die verbazing zelfs nog groter geworden.

Ik snap oprecht niet waarom zoveel Sliedrechtse politici opeens wel de tijd en energie hebben om u op te zoeken en geïnteresseerd te zijn in uw wel en wee gedurende hun campagne. Om daarna weer te schitteren in afwezigheid en radiostilte, individueel en als partij.

Volgens mij heeft dat meer te maken met niet willen i.p.v. niet kunnen. Een show opvoeren gedurende 2 maanden is voldoende?

Als je geen tijd, energie of enthousiasme hebt om 4 jaar voor onze inwoners klaar te staan, dan moet je gewoon lekker een andere bezigheid gaan zoeken i.p.v. in de raad te stappen.

Hou het zuiver en transparant a.u.b., want de Sliedrechtse kiezer kijkt echt wel verder dan die 2 maanden "verkiezingsstrijd"…toch??

Peter de Borst

Raadslid PRO Sliedrecht