Samen Sliedrecht

Inmiddels ligt het Pinksterweekend al een paar dagen achter ons. Dit extra lange weekend heb ik besteed door samen met een flinke groep jongeren van de Hervormde kerk op het zogenoemde Koffiebar-kamp te gaan. Het bijzondere aan zo'n kamp vind ik, dat je vertrekt als een verzameling met veel verschillende mensen, maar terugkomt als één hechte groep. Door bepaalde gebeurtenissen of gesprekken ontstaat er harmonie. Ongeacht of je een doorgewinterde kampganger bent of een beginnend groentje: er ontstaan eenheid. Je wordt met elkaar verbonden. En als je terugkomt, realiseer je pas dat je eigenlijk samen op kamp bent geweest.

Die samenhang die op een bepaald moment ontstaan en mensen met elkaar verbindt, zie ik ook terug in de Sliedrechtse gemeenschap. Als Sliedrechters zijn we met elkaar verbonden; we zijn samen Sliedrecht. Deze eenheid en harmonie ontstaat, ongeacht wie je bent. Want of je nu jong bent of oud, rasechte Sliedrechter of nieuwkomer; je bent een Sliedrechter.

Dit is sterk naar voren gekomen tijdens een ontmoetingsavond die VluchtelingenWerk recent organiseerde voor de (burger)raadsleden. Het raakte mij om te zien hoe Sliedrechters zich inzetten voor onze nieuwkomers. Geweldig dat deze mensen met toewijding de nieuwe Sliedrechters opvangen. Ondanks de taalbarrières en cultuurverschillen wordt een relatie met hen opgebouwd en worden de nieuwkomers langzaam maar zeker rasechte Sliedrechter.

Wat dat betreft is VluchtelingenWerk één van de vele schakels die de eenheid en verbondenheid verwezenlijkt. Juist door zo'n organisatie, die mensen met elkaar verbindt, blijven we een gemeenschap. Juist op die manier worden we met elkaar verbonden. En juist dan zijn we samen Sliedrecht.

Frank Dunsbergen

Burgerraadslid CDA