• SGP-ChristenUnie Sliedrecht

Voortschrijdend inzicht?

Daar kun je veel gemak van hebben! Achteraf kennis opdoen die wezenlijk blijkt voor de oorspronkelijke keuze. Wat doe je dan?

Als raadslid word je regelmatig gevraagd om keuzes te maken. Bijvoorbeeld bij het stemmen in de raadsvergadering. Daarbij stel ik me dan de vraag: is er een probleem en welk probleem wordt hiermee opgelost?

Vorige week dinsdag suggereerden critici dat er meerdere raadsleden zouden zijn zonder voortschrijdend inzicht. Terecht, op het moment dat duidelijk is dat er inderdaad nieuwe kennis beschikbaar is. Hot item was de Kerkbuurt.

In september van 2015 besloten we als raad om de wandelpromenade in te korten. Daarbij werd ook afgesproken om nog eens goed te kijken naar het type weg dat dan het beste aangelegd kan worden. Daarover verscheen een rapport in februari 2016, over het type weg, de te verwachten verkeersdrukte, de veiligheid, etc. Met een heldere conclusie: openstellen van Kerkbuurt-Oost voor auto's leidt tot betere bereikbaarheid van de panden, een meer dynamisch straatbeeld en het karakter 'verblijfsgebied' zal behouden blijven. Geen nieuwe kennis dus.

De winkeliersvereniging was het hier eerder niet mee eens en liet dat ook nu overduidelijk blijken. Het is echter ook geen nieuws dat er voor- en tegenstanders zijn. Geen nieuwe kennis dus.

De vraag of de Kerkbuurt hoognodig aan een revitalisatie toe is, zal door het overgrote deel van de Sliedrechtse inwoners met een volmondig 'ja' worden beantwoord. Duidelijk is wel dat dat niet uitsluitend opgelost wordt door het inkorten van de wandelpromenade. Daarom besluiten we ook om voor andere aanpassingen te gaan, zoals bankjes, banieren en bomen.

Geen nieuwe kennis dus en daarom in dit geval ook geen voortschrijdend inzicht. De critici hadden dus gelijk! Daarom kon ook ik volmondig 'ja' zeggen tegen het voorstel om geld beschikbaar te stellen. Goed voor de Kerkbuurt, goed voor Sliedrecht!

Jan Visser

SGP-ChristenUnie Sliedrecht