• Kelly Petrie

    Richard van Hoek

Wat de Boer niet kent

Er gaan niet veel nieuwtjes aan mij voorbij. Dat zou ook geen goed teken zijn als net startende columnist, maar als ik hoor of lees dat we er een nieuw restaurant bij hebben doet me dat net iets meer dan bijvoorbeeld nog een brillenzaak. Nee, ik heb het hier niet over de twee net geopende pizzaketens op het Burg. Winklerplein. Niks mis met pizza overigens! De discussie over waarom gelijk twee pizzaketens bijna pal naast elkaar, even terzijde en nee, ook niet over de Burger King die in 2018 zijn deuren opent. Ik heb het hier over een echt restaurant, waar je eet met bestek, het over meer dan 6 zitplaatsen beschikt en een niet ' ik heb al gegeten en gedronken' kleverige menukaart. Het uitzoeken van een gezellige locatie, nieuwe gerechten proeven, ontspannen naar huis toe gaan zonder een afwasborstel te hebben aangeraakt. Mocht je het nog niet doorhebben. Ik ga heel erg graag uit eten.

Samen met vriendin, mede fan, opperde zij vooraf aan ons stapavondje in Breda die nieuwe toko in Sliedrecht dan maar eens uit te proberen. Ik had mijn zinnen gezet op de grote stad. Op culinair gebied veel meer keus en zo vaak kom ik ook weer niet in Breda.

Ik was dus niet laaiend enthousiast. Alleen de naam van de nieuwe eetgelegenheid in Sliedrecht deed mij al mijn neus optrekken. Uit eten heeft wat mij betreft voor meer dan de helft met sfeer te maken en dit klonk gewoon niet gezellig. Maar he, ik ben de moeilijkste niet en voor alles is een eerste keer. We kregen een tafeltje in de grote, maar zeer sfeervolle ruimte toegewezen. De kaart liet mij een grote glimlach tevoorschijn toveren evenals de rode wijn. Keuze genoeg en erg verrassend. Het was niet al te druk meer met eters. Voor Nederlandse, of misschien 'Sliedrechtse' begrippen, eten mijn vriendin en ik ons diner vrij laat en zaten de meesten al na te tafelen. Daarom was ik wel verbaasd over de lange tijd die zat tussen de opname van de bestelling en het serveren van het hoofdgerecht. Overigens het enige puntje van kritiek, want over de maaltijdsalade ossenhaaspuntjes met vers afgebakken brood alleen maar lof. Zeer smakelijk en het wachten waard. Op het terras afgesloten met een thee en een cappuccino waar we door een zeer vriendelijk stel uitgenodigd werden om bij hun aan tafel plaats te nemen. Het bleef niet bij die paar drankjes, maar voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. Boer en Hap, al ligt de naam nog steeds niet lekker in de mond. Je maakt je filosofie 'Onze gasten zijn bij ons een echt avondje uit' meer dan waar.

Kelly Petrie