• VVD Sliedrecht

win/win situatie  

Vorige week nam de gemeenteraad van Sliedrecht een historisch besluit! Na velen jaren van praten, plannen maken en onderzoeken, werd door een ruime meerderheid van de Raad ingestemd met de ontwikkeling van het Recreatief Knooppunt. 

 

U heeft de (werk)naam ongetwijfeld meermaals voorbij horen of zien komen. Ten noorden van de spoorlijn wordt een gebied ontwikkeld met meerdere doelen. De voetbalvereniging krijgt na jaren hier eindelijk een nieuw onderkomen, er komt een visvijver, er worden wandel-, fiets- en ruiterpaden aangelegd. Ook is er ruimte voor een horecagelegenheid waar bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje. Ons dorp krijgt er een mooi stukje recreatie- en sportgebied bij.  

 

Maar dat is zeker niet de enige reden waarom ik enthousiast ben. Het huidige sportcomplex van de voetbalvereniging is gelegen op 'dure grond'. Dit terrein ligt namelijk op een schitterende zichtlocatie aan Rijksweg A15. Voor bedrijven een ideale locatie om zich te vestigen. Met het vrijmaken van deze grond kunnen we ook in de toekomst een impuls geven aan lokale economie en bedrijvigheid.  

 

Kortom, ruimte voor sport en recreatie aan de ene kant, ruimte voor bedrijvigheid en werkgelegenheid aan de andere kant van het spoor. Dat noemen we als VVD een echte win/win situatie.  

 

Alexander Kieft 

Fractievoorzitter VVD