Columns

Columnist:

Echt Slydregts

Nieuwjaarswens

Mijn goede voornemen voor 2020 was dat ik wat minder in mijn hoofd moest gaan zitten. Daarvoor deel ik het hier ook gelijk met de hele gemeente. Het kan er maar weer uit zijn.

Columnist:

Echt Slydregts

Blijven schrijven

Omringd door duizenden boeken zit ik. Informatie, kennis en verhalen netjes bijeengehouden door een kaft. Tegenover en naast mij, aan een lange tafel, zitten zeker twintig studenten.

Columnist:

Echt Slydregts

Een 'Kees Thiesje'

Met al mijn literaire en menselijke respect voor de bekendste en beste chroniqueur uit Dordrecht, wordt deze column een 'Kees Thiesje'. Ik bedoel daarmee groots denken en soms nog groter dromen over de stad of het dorp, waar je genoeg op aan te merken hebt, maar waar je toch van houdt.

Columnist:

Raadspraat

Raadspraat

De door de Drechtraad opgelegde ambitieuze woningbouwplannen zijn inmiddels drie jaar oud. Vele rapporten verschenen over die dwingende woningbouw-verlangens van 'Drechtstad', gevolgd door veel vergaderingen en heftige discussies, waar ik – toegegeven – met volle overgave aan mee heb gedaan.

Columnist:

Echt Slydregts

Back to Bant

Hoe belangrijk is het dorp waar je opgroeit! Dat realiseerde ik me toen ik afgelopen zaterdag een bezoek bracht aan mijn geboortedorp Bant.

Columnist:

Echt Slydregts

Bamboe verkeersbord

De vorige keer had ik het over duurzaamheid. Ik borduur nog even verder op dit onderwerp. Nog geen maand geleden werd een nieuwe rotonde in gebruik genomen. Het verkeer op de Thorbeckelaan kan weer doorstromen. Dat is op de Rembrandtlaan duidelijk te merken. Daar loopt het nu minder vaak vast.

Columnist:

Echt Slydregts

Een midzomernachtdroom

Misschien cliché, maar wel waar: wij Hollanders praten graag over de - meestal onvoorspelbare - weersverwachtingen. De extreme hitte van afgelopen week was dan ook een hot topic, niet alleen in ons dorp, maar in ons hele land.

Columnist:

Echt Slydregts

Oud mal gaat bovenal

Het is een bloedhete zondagmiddag. Nog brak van het tuinfeest van de avond ervoor, verplaats ik mij op slakkentempo van de bank naar de koelkast en terug. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Ik moet naar buiten. Alleen is ook maar alleen .Ik probeer mijn vader telefonisch te bereiken.

Pagina's