Columns

Columnist:

Echt Slydregts

Hoge nood

Het komt bij mij regelmatig voor dat ik op de meest ongunstige momenten moet plassen. Dan zit ik in de bus of de trein en weet ik alweer hoe laat het is. Ik ben alleen te hooghartig om van de sanitaire voorzieningen in de trein gebruik te maken en in de bus bestaat die luxe niet eens.

Columnist:

Raadspraat

Raadspraat: Vertrouwen

Het vertrouwen in de politiek is volledig verdwenen. De situatie met Lili en Howick, dividendbelasting en diverse andere zaken met individuele politici dragen daar aan bij. Ook lokaal optreden wordt niet altijd gewaardeerd.

Columnist:

Echt Slydregts

Erin getrapt

Het nieuws in het Kompas met de kop: 'hoogbejaarde Sliedrechters slachtoffer van babbeltruc' trok onmiddellijk mijn aandacht. De woorden laf en treurig die voor deze actie gebruikt worden zijn naar mijn optiek te zacht. Ik vind dit eerder hondsbrutaal, gemeen en ziek.

Columnist:

Echt Slydregts

Einde zomer?

In mijn hoofd zit een liedje: 't Is weer voorbij die mooie zomer; die zomer, die begon zowat in mei. Nou, die regels zijn op dit jaar wel van toepassing. Wat een lange, hete en droge zomer. Het leek of er geen einde aan zou komen.

Columnist:

Echt Slydregts

Huis en haard

Zoals ik al eerder aangaf zit ik momenteel midden in een verhuizing. Naast het feit dat het daardoor gewoon druk en hectisch is, levert dit ook een aantal "problemen" op.

Columnist:

Echt Slydregts

Als je haar maar goed zit!

Kort haar is voor mannen. Of, dat doe je zeker omdat het makkelijk is. Maar je laat het toch wel weer groeien? Sommige vrouwen krijgen zo'n mannenhoofd van kort haar, maar jij niet hoor! Leuk bij jou, maar mij zal dat niet staan.

Columnist:

Echt Slydregts

Nixmand kan wordxn gxmist

Hxt is xxn oud vxrhaal. Dat wil zxggxn: mxxr dan dxrtig jaar gxlxdxn. Toxn mxnsxn nog typxmachinxs gxbruiktxn. Dix haddxn van dix stalxn pinnxn, voor xlkx lxttxr xxntjx: xxn hoofdlxttxr xn xxn gxwonx. Maar dx lxttxr 'x' was afgxbrokxn.

Columnist:

Echt Slydregts

Zuinigheid met vlijt

Douchen met je voeten in een teiltje zodat je met het opgevangen water de wc door kan spoelen. Koukleumen in de woonkamer omdat de verwarming absoluut niet hoger mag. En twijfelachtige blauwe en onfrisse substanties nuttigen omdat het weggooien toch zeker voedselverspilling is.

Pagina's