Columns

Columnist:

Echt Slydregts

Zuinigheid met vlijt

Douchen met je voeten in een teiltje zodat je met het opgevangen water de wc door kan spoelen. Koukleumen in de woonkamer omdat de verwarming absoluut niet hoger mag. En twijfelachtige blauwe en onfrisse substanties nuttigen omdat het weggooien toch zeker voedselverspilling is.

Echt Slydregts Op reis

Ik ben ontzettend bevoorrecht, ik mocht namelijk voor mijn studie twee weken naar Florence. Dit was al bekend toen ik met de studie Kunstgeschiedenis begon en iedereen keek van het begin af aan al uit naar het laatste blok van jaar twee: de excursie naar Florence!

Columnist:

Echt Slydregts

Een beter milieu

Het nieuws rondom Du Pont en de lozingen van giftige stoffen in onze leefomgeving houdt de gemoederen al enige tijd bezig en het einde van de discussie is voorlopig nog niet in zicht. Ook wordt er hardop de vraag gesteld of deze fabriek niet helemaal weg zou moeten uit Dordrecht.

Columnist:

Echt Slydregts

Dag kermis

De kermis is weer voorbij. Zo'n zes dagen hebben volwassenen met kinderen, maar ook jongelui, daar vertier kunnen vinden. Ik heb niet echt iets met een kermis, maar ik vind het ook wel weer boeiend. Hoe lukt het ondernemers om met zoiets als 'vertier' geld te verdienen?

Columnist:

Echt Slydregts

Vereeuwigd in gedachten

Ik zit op een muurtje van het 15e-eeuwse Pandhof in Utrecht. Ik bewonder de goed onderhouden tuintjes, waarin de paarse en gele bloemblaadjes oplichten in het zonlicht.

Columnist:

Echt Slydregts

De reis van je leven

Op mijn laatste lange treinreis terug naar Sliedrecht zag ik het ineens. Het leven kan je gemakkelijk vergelijken met een ritje in de trein. Ten eerste is het soms een dure grap en ten tweede voorbij voor je het weet. Ook is het een mysterie dat je niet weet wanneer je reisgezellen uitstappen.

Columnist:

Echt Slydregts

Lache joh!

In mijn jongere jaren begreep ik al niet wat er leuk is aan het vernielen van andermans spullen. Ik vond het vreselijk als er een groepje zich weer eens niet kon beheersen en er bijvoorbeeld een ruit van een van de winkels op het Plein sneuvelde.

Columnist:

Echt Slydregts

Hoe dom kun je zijn

Vorige week stapte een Frans gezin in Safaripark De Beekse Bergen uit de auto. Bij de jachtluipaarden nog wel. Hoe dom kun je zijn! Tot overmaat van ramp haalden ze ook nog hun kind uit de auto. Alsof het een gezellige picknick was. De cheeta's slopen op hen af.

Pagina's