Columns

Columnist:

Echt Slydregts

Duurzaamheid

Vorige week donderdag zat ik onder het gehoor van wethouder Ton Spek. Voor vertegenwoordigers van kerken hield hij een verhaal over duurzaamheid. Hij heeft behalve wonen onder andere milieu en duurzaamheid in zijn portefeuille.

Columnist:

Raadspraat

Ontwikkeling

Vorige keer startte ik mijn raadspraat met het gemis aan vertrouwen in de politiek. En sloot ik af met de oproep om de nuance terug te brengen in het collectieve gedachtegoed. Ik heb hier in de afgelopen tijd nog meerdere keren aan teruggedacht.

Columnist:

Echt Slydregts

Onthaasten en ontharen

De vakantieperiode is voor veel mensen weer aangebroken. Even bijkomen van het werk, van de stress. Even 'onthaasten'. Eerlijk gezegd moet ik altijd een beetje lachen om dit begrip, 'onthaasten'. Alsof dat alleen tijdens vakantie kan.

Columnist:

Raadspraat

Klap in het water

Op 26 juni heeft het college de door haar aan het handje van een externe adviseur opgestelde ontwikkelingsvisie in moeten trekken onder druk van de gemeenteraad.

Columnist:

Echt Slydregts

Vakantie

De mooiste weken komen er weer aan! Nee, niet mijn eigen vakantie, maar alle Sliedrechters, die het kunnen betalen, gaan 'effe weg'.

Columnist:

Echt Slydregts

Voor het oprapen

Het geld ligt op straat, alleen de mensen zien het niet liggen. Of toch wel, maar kost het bukken toch wat moeite? Je moet dit natuurlijk niet al te letterlijk nemen. Om met een goed voorbeeld te starten, neem ik je even mee naar vorige week.

Columnist:

Raadspraat

Luchtfietserij

Over de toekomst van woningbouw in Sliedrecht is de afgelopen jaren al veel gesproken en gediscussieerd. Vorige week donderdag presenteerde het college haar ontwikkelvisie, waarin wordt beschreven wat volgens het college de Sliedrechtse woningbouwopties tot en met 2040 zijn.

Columnist:

Raadspraat

Storm

Het stormde behoorlijk vorige week. Onweer en zware windstoten. Afgelopen vrijdag op zaterdagnacht sliep ik in een tent. Nou ik kan u vertellen: dat was een onrustige nacht. Verschillende keren eruit om te kijken of de scheerlijnen nog vast stonden.

Columnist:

Echt Slydregts

Feestje

Over een paar weken vindt het Baggerfestival weer plaats in Sliedrecht. Toen ik las dat de band 'This is Beethoven' op komt treden, steeg mijn enthousiasme tot het hoogtepunt. Tijdens de vorige editie waren zij ook aanwezig en sindsdien ben ik fan.

Pagina's