Columns

Watertoren loslaten?

De beslissing is gevallen: de gemeenteraad geeft ruimte aan de projectontwikkelaar van het watertorenterrein om sámen met belanghebbenden het watertorenterrein te gaan ontwikkelen. Dat mag op basis van een wet die in de maak is: de Omgevingswet. Dat is best wennen.

Triest

Behoorlijk wat mensen hebben moeite met deze tijd van het jaar: de blaadjes vallen van de bomen.

Sta eens even stil

Wandelen is niet aan mij besteed. Ik fiets liever. Een zin die ik al meerdere keren uit mijn eigen mond heb horen komen. Na vele pogingen van gewoon wandelen tot snelwandelen en zelfs hardlopen gaf ik het op. Na een kilometer of 5 overviel mij steevast de vraag: 'Waar is toch mijn fiets'.

Columnist:

Echt Slydregts

Blijven schrijven

Omringd door duizenden boeken zit ik. Informatie, kennis en verhalen netjes bijeengehouden door een kaft. Tegenover en naast mij, aan een lange tafel, zitten zeker twintig studenten.

Columnist:

Echt Slydregts

Een 'Kees Thiesje'

Met al mijn literaire en menselijke respect voor de bekendste en beste chroniqueur uit Dordrecht, wordt deze column een 'Kees Thiesje'. Ik bedoel daarmee groots denken en soms nog groter dromen over de stad of het dorp, waar je genoeg op aan te merken hebt, maar waar je toch van houdt.

Columnist:

Raadspraat

Raadspraat

De door de Drechtraad opgelegde ambitieuze woningbouwplannen zijn inmiddels drie jaar oud. Vele rapporten verschenen over die dwingende woningbouw-verlangens van 'Drechtstad', gevolgd door veel vergaderingen en heftige discussies, waar ik – toegegeven – met volle overgave aan mee heb gedaan.

Struikelstenen

Het kan niemand zijn ontgaan. In Sliedrecht liggen inmiddels zo'n twintig struikelstenen. En volgende week komen er nog eens veertien bij. De struikelstenen zijn een idee van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig.

Veilige rotondes

Er wordt veel gesproken over verkeersveiligheid. Heel belangrijk want als je een stap buiten de deur doet dan heb je al met het verkeer te maken. En juist op de weg ben je heel kwetsbaar.

Eén moment van onvoorzichtigheid van jezelf of van een ander kan je leven veranderen.

Pagina's