Columns

Wereldkampioen

Het wereldkampioenschap 'columns' komt eraan en ik doe mee in de categorie 'keihard cynisme'. Los uit de pols is de primeur van mijn inzending uiteraard voor de trouwe Kompas-lezers: Ik ben bang, doodsbang!

Columnist:

Echt Slydregts

Back to Bant

Hoe belangrijk is het dorp waar je opgroeit! Dat realiseerde ik me toen ik afgelopen zaterdag een bezoek bracht aan mijn geboortedorp Bant.

Columnist:

Echt Slydregts

Bamboe verkeersbord

De vorige keer had ik het over duurzaamheid. Ik borduur nog even verder op dit onderwerp. Nog geen maand geleden werd een nieuwe rotonde in gebruik genomen. Het verkeer op de Thorbeckelaan kan weer doorstromen. Dat is op de Rembrandtlaan duidelijk te merken. Daar loopt het nu minder vaak vast.

Columnist:

Echt Slydregts

Een midzomernachtdroom

Misschien cliché, maar wel waar: wij Hollanders praten graag over de - meestal onvoorspelbare - weersverwachtingen. De extreme hitte van afgelopen week was dan ook een hot topic, niet alleen in ons dorp, maar in ons hele land.

Columnist:

Echt Slydregts

Oud mal gaat bovenal

Het is een bloedhete zondagmiddag. Nog brak van het tuinfeest van de avond ervoor, verplaats ik mij op slakkentempo van de bank naar de koelkast en terug. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Ik moet naar buiten. Alleen is ook maar alleen .Ik probeer mijn vader telefonisch te bereiken.

Columnist:

Raadspraat

Reisplezier

Vijftig jaar geleden liepen de eerste mensen op de maan. Ik vind het nog steeds een geweldige prestatie van de NASA. Ik zou ook wel op de maan willen lopen. Ik denk echter niet dat dat gaat gebeuren. In plaats van een raket neem ik de trein. Daarmee kom je ook ver.

Pagina's