Alles van je afschrijven in de Schrijfherberg

25-06-2017, 12:30 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 30 juni 2017, 13:30 tot 15:00

Locatie:

Kerkstraat 8, Sliedrecht
Restaurant De Burgemeester in Bleskensgraaf
Sliedrecht

REGIO - Ditty van Drenth uit Bleskensgraaf organiseert vrijdagmiddag 30 juni de eerste Schrijfherberg. Een plek waar schrijvers thuiskomen en zichzelf kunnen zijn. De deelnemers krijgen via eenvoudige schrijfoefeningen inzicht in hun gedachtewereld. "Het gaat om het schrijfproces. De pen blijft in beweging. Alles wat in je opkomt aan de hand van het thema, schrijf je van je af. Dit leidt tot bijzondere uitkomsten", vertelt Ditty. Tussen de opdrachten door is er ruimte om het geschrevene hardop voor te lezen. "Zo geef je aan dat wat in je leeft een stem. Natuurlijk bepalen de schrijvers zelf of zij een passage wel of niet voordragen. Iedereen schrijft voor zichzelf. Het gaat om de verdieping. Al schrijvend kom je (dicht) bij je ware zielsbeleving. Je raakt je ware kern. Dat is het mooie van deze zogeheten creatieve dagboekschrijfmethode", legt Ditty uit.

Ditty van Drenth heeft meegewerkt aan de verhalenbundels Stille Getuigen en Zwart Licht. Ze heeft verschillende creatieve schrijfcursussen gevolgd en heeft sinds kort de Schrijfherberg opgericht.

De eerste Schrijfherberg vindt plaats in restaurant 'De Burgemeester' (Kerkstraat 8) in Bleskensgraaf op vrijdagmiddag 30 juni om 13.30 uur. "Het is de bedoeling dat schrijfliefhebbers iedere maand in de Schrijfherberg terecht kunnen. De bijeenkomsten duren anderhalf uur, inclusief consumptie. Er wordt een vaste bijdrage gevraagd." Deelnemers kunnen zelf papier en pen meenemen, of ter plekke aanschaffen. Voor aanmelding, vragen en /of informatie: schrijfherberg@gmail.com. De Schrijf Herberg is ook te volgen op Facebook.