Alzheimer: Onbezorgd verzorgd op vakantie

29-05-2018, 10:15 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 4 augustus 2018, 19:30

Locatie:

Kerkbuurt 200
Wearthove, Grandcaf? de Biesbosch
Sliedrecht

SLIEDRECHT - Op maandag 4 juni jl. zijn Marie-Anne Le Rutte, vrijwilliger van Allegoeds Vakanties en Frank Docter, werkzaam voor stichting Waardeburgh, gastprekers in het Alzheimercaf? Sliedrecht.

Allegoeds Vakanties organiseert al 45 jaar vakanties voor zelfredzame ouderen, ouderen met een zorgvraag en ouderen met beginnende dementie en hun mantelzorger. Tijdens de vakanties krijgen de deelnemers de zorg en begeleiding die zij nodig hebben om een prettige vakantie te hebben. Wanneer op vakantie gaan niet mogelijk is, biedt Waardeburghplus activiteiten en uitstapjes dicht bij huis. Beide sprekers zullen uitleg geven over hun aanbod en de mogelijkheden van vakanties, activiteiten en daagjes uit.

De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en vindt plaats in Grand caf? de Biesbosch, Kerkbuurt 200 in Sliedrecht. Tijdens deze avond is er voldoende gelegenheid voor ontmoeting, het stellen van vragen en het delen van ervaringen.

Voor meer informatie kunt u bellen met Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, mevrouw A. Wagenmakers, telefoonnummer (0184) 41 67 29 of mailen naar a.wagenmakers@welzijnswerksliedrecht.nl

Ook kunt u bellen met de Alzheimertelefoon via het gratis telefoonnummer (0800) 50 88. Dit telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar voor hulp bij dementie.

Het Alzheimercaf? is een veilige, laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun familie, vrienden, buren en voor vrijwilligers en beroepskrachten. Er wordt informatie en steun geboden en het werkt mee aan meer openheid over dementie. Kijk voor meer informatie op www.alzheimer-nederland.nl/dordrecht.