Alzheimercafé: Belevingsgerichte zorg

23-04-2018, 12:52 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 7 mei 2018, 19:30

Locatie:

Scheldelaan 3
Waardeburgh zorgcentrum Overslydrecht
Sliedrecht

Alzheimercaf?: Belevingsgerichte zorg

SLIEDRECHT - Op maandag 7 mei 2018 is Mw. Antonet van Tilburg, verzorgende psychogeriatrie en tevens auteur van het boek ?Dementie is niet het einde? gastpreker in het Alzheimercaf? Sliedrecht.

In de belevingsgerichte zorg staat de beleving van de persoon met dementie centraal. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt uitleg gegeven hoe je als mantelzorger kan aansluiten op de behoeften, wensen en mogelijkheden van degene waarvoor je zorgt, zodat die zich gesteund en geborgen voelt.

De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en vindt plaats in het Grand caf? de Biesbosch aan de Kerkbuurt 200 te Sliedrecht. Tijdens deze avond is er voldoende gelegenheid voor ontmoeting, het stellen van vragen en het delen van ervaringen. Als bezoeker maakt u tevens kans op een gesigneerd boek van de gastspreker.

Voor meer informatie kunt u bellen met de Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, mevrouw A. Wagenmakers tel. 0184-416729 of mailen naar a.wagenmakers@welzijnswerksliedrecht.nl

Ook kan men bellen met de Alzheimertelefoon, tel. 0800-5088. Deze is 24 uur per dag gratis bereikbaar voor hulp bij dementie.

Het Alzheimercaf? is een veilige, laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun familie, vrienden, buren en voor vrijwilligers en beroepskrachten. Er wordt informatie en steun geboden en het werkt mee aan meer openheid over dementie. Kijk voor meer informatie op www.alzheimer-nederland.nl/dordrecht


Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, mevr. C. Brouwer, tel. 0184-416729, c.brouwer@welzijnswerksliedrecht.nl.