• Bluesfest

    Robin Speksnijder

Bluesfest in de Pub

17-11-2017, 16:30 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 25 november 2017, 17:00 tot zondag 26 november 2017, 00:00

Locatie:

Burg.Winklerplein 2A, Sliedrecht
St.Piet's Pub (boven Candlelight)
Sliedrecht

Zaterdag 25 november is er een nieuwe editie van Dolfscafe in de Pub (Boven Muziekcafe Candlelight)

Dit keer staat het Blues Fest Sliedrecht op het programma! Met oa BIG BO en VOODOO MACHINE!

We trappen af om 18.00u met Big Bo!

Bo Brocken speelt zijn blues met hart en ziel. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, "cigarbox" gitaar, snare drum, hi-hatt en bassdrum. In deze "one-man-band" setting speelt hij naast eigen werk voornamelijk blues-klassiekers uit de jaren '30, '40 en '50. Big Bo won in 2015 de eerste prijs in de categorie solisten/duo's, tijdens de prestigieuze Dutch Blues Challenge, de belangrijkste prijs voor Nederlandse Blues artiesten!

Om 20.30u is het tijd voor

VOODOO MACHINE. Een eclectische bluesband die de stijl en het geluid laat horen van toen de blues elektrisch werd. De "Big City Sound", met stijlvarianten als Memphis swing, ronkende Chicago Blues, Texas Blues, de bezwerende voodoo sound uit New Orleans en de mysterieuze Mississippi Hill Country Blues.

Naast het eigen werk horen we songs langskomen van onder meer Muddy Waters, R.L. Burnside, Howlin' Wolf en vele anderen. De band is echter geen doorsnee blues coverband; het zorgvuldig gekozen materiaal wordt vol overgave gebracht met liefde voor de blues maar altijd met respect voor de originele blues en haar oprechte emotie.