• Musical List en Bedrog

    Kees Posthumus

Cabaret 'List en bedrog' bij Onze Roeping Getrouw

16-01-2018, 14:00 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 8 februari 2018, 20:00 tot 23:00

Locatie:

Kerkbuurt 157, Sliedrecht
Onze Roeping Getrouw
Sliedrecht

Op donderdag 8 februari spelen verhalenverteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerta hun voorstelling 'List en bedrog / de Jacobverhalen' in de kerkzaal van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Onze Roeping Getrouw, Kerkbuurt 157 in Sliedrecht.

Het eeuwenoude, kleurrijke verhaal over aartsvader Jakob krijgt een verrassend nieuw jasje. Jakob had zomaar een hoofdrol kunnen spelen in televisieprogramma's als 'Ik vertrek' of 'Het familiediner'. Niets menselijks is hem en zijn familie vreemd. Dat maakt hem herkenbaar voor mensen van nu.

De verhalen over Jakob staan in Genesis, het eerste boek van de bijbel. Hij is de jongste zoon van Isaak en Rebekka. Jakob ontfutselt zijn tweelingbroer het eerstgeboorterecht voor een bord linzensoep. Hij bedriegt zijn oude vader met een list en vlucht. List en bedrog spelen een belangrijke rol in het leven van Jakob.

Hij bedriegt en wordt bedrogen. Hij bedenkt slinkse listen en is er de dupe van. Pas als hij tot aan de morgen worstelt met 'een ander ' wordt hij een ander mens en krijgt hij een nieuwe naam : Israel.

Kees Posthumus is verhalenverteller en kerkjournalist. Juul Beerta is accordeonist en speelde in diverse musicals, zoals Ciske de Rat en Piaf.

De voorstelling begint om 20.00 uur, de toegang is gratis en na afloop is er een open schaalcollecte.