• Dirigent en koorleden AVE

    eigen foto

'Carols for Christmas' Uniek kerstconcert, Grote Kerk Sliedrecht, 17-12-2016

07-12-2016, 17:11 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 17 december 2016, 20:00 tot 21:45

Locatie:

Kerkbuurt 131, Sliedrecht
Grote kerk
Sliedrecht

Tijdens een uniek kerstconcert, op zaterdag 17 december, worden werken van grote Engelse componisten uitgevoerd door het Alblasserwaards Vocaal Ensemble in de Grote Kerk van Sliedrecht met als titel 'Carols for Christmas'. Naast het Alblasserwaards Vocaal Ensemble zullen ook Arjan Versluis (orgel), Gert-Jan Scherff (piano) en Soli Klassiek (blazersensemble) te horen zijn. Het geheel staat onder leiding van Henny Korevaar.

Het Alblasserwaards Vocaal Ensemble is een 'kleinkoor' dat regelmatig zingt in de regio. De laatste jaren heeft het ensemble zich steeds meer toegelegd op de Engels Anglicaanse koormuziek. Ze zingen dan ook regelmatig tijdens een traditionele Evensong of andere evenementen.

Arjan Versluis is organist van de Grote Kerk en heeft een fabelachtige reputatie als het om improvisatie gaat. Daarnaast is hij een vaste begeleider van het koor. Gert-Jan Scherff is op zeer jonge leeftijd begonnen met piano spelen. Inmiddels is hij begeleider van vele koren en vocalisten. Samen met zijn vrouw Hanneke runt hij in Molenaarsgraaf de muziekschool Vivace.

Soli Klassiek is een selectie blazers uit de Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Alblasserdam. Deze blazers komen op projectbasis bij elkaar en verlenen regelmatig hun medewerking aan kerkdiensten of concerten. Het Alblasserwaards Vocaal Ensemble zal voor het eerst met Soli Klassiek samenwerken.

Al sinds de oprichting van het Alblasserwaards Vocaal Ensemble (1983) is Henny Korevaar als dirigent verbonden aan dit koor. Al meer dan 40 jaar dirigent in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

Tijdens dit unieke concert zingt het Alblasserwaards Vocaal Ensemble werken van John Rutter, David Willcocks, Bob Chilcott, Charles Villiers Stanford, Philip Stopford, Richard Shepherd en anderen. Daarnaast zullen enkele traditionele bekende werken als samenzang worden toegevoegd aan dit unieke kerstconcert op 17 december in de Grote Kerk van Sliedrecht (Kerkbuurt 131). Het concert begint om 20:00 uur (kerk open om 19:30 uur) en de toegang is € 8,00. Kaarten zijn te reserveren per mail: info@alblasserwaardsvocaalensemble.nl; via telefoonnummer: 0184 683 616; bij de leden of aan de kerk te koop voor het concert.