Creatieve schrijfworkshop in bibliotheek

19-10-2017, 13:50 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 21 oktober 2017, 11:00 tot 12:30

Locatie:

, Sliedrecht
Bibliotheek
Sliedrecht

SLIEDRECHT-Zaterdag 21 oktober 2017 geeft Ditty van Drenth van de 'Schrijfherberg' een creatieve schrijfworkshop in de bibliotheek in Sliedrecht. "Aan de hand van korte schrijfopdrachten mijmeren we op papier en dat leidt tot bijzondere resultaten", zegt Ditty.

Oktober is de maand van de geschiedenis. Het thema 'Geluk' speelt een centrale rol. "Met dit thema gaan we aan de slag tijdens de schrijfbijeenkomst in de bieb."

Ditty werkt als journalist en heeft meegewerkt aan de verhalenbundels 'Stille Getuigen' en 'Zwart Licht'. "Een nieuwsartikel en een fictief verhaal vereisen verschillende schrijftechnieken. Mijn passie ligt vooral bij creatief schrijven", stelt Ditty. "Het is prettig om met woorden en zinnen te spelen en je fantasie op papier te uiten. Bij het schrijven van een fictieve tekst ben je niet aan feiten gebonden."

Ditty heeft diverse creatieve schrijfcursussen en -workshops gevolgd en organiseert nu zelf schrijfsessies. In de bijeenkomsten krijgen de deelnemers via eenvoudige schrijfoefeningen inzicht in hun gedachtewereld. Het gaat niet om het resultaat, maar om het schrijfproces. "De pen blijft op het papier. Alles wat in je opkomt aan de hand van het thema, schrijf je van je af. Door de afbakening van de tijd en het onderwerp kom je tot verrassende uitkomsten."

"De deelnemers krijgen de gelegenheid om hun werk aan de andere deelnemers voor te lezen. Natuurlijk is eenieder hier vrij in. Je komt en schrijft uiteraard voor jezelf."

"Alles wat uit de pen op papier vloeit, is goed. Het gaat om de verdieping. Al schrijvend kom je dichterbij je ware zielsbeleving. Je raakt je ware kern. Dat is het mooie van deze zogeheten creatieve dagboekschrijfmethode."

Iedereen vanaf 18 jaar is van harte welkom. De creatieve schrijfworkshop begint 21 oktober om 11:00 uur en duurt tot 12:30 uur. Pen en papier kunnen deelnemers zelf meenemen, maar er is ook schrijfgerei verkrijgbaar in de 'Schrijfherberg'. De kosten voor de schrijfbijeenkomst zijn € 12,50, inclusief koffie of thee en attentie.

Aanmelden kan via de website van de bibliotheek Sliedrecht: www.debibliotheekaanzet.nl.