GRATIS BUSVERVOER MARS VOOR HET LEVEN

12-11-2018, 13:39 | Lezersnieuws | Joline Kreukniet

Datum:

zaterdag 8 december 2018, 12:00

Locatie:

8
Bleskensgraaf
Sliedrecht

ALBLASSERWAARD / DRECHTSTEDEN • Er zal op zaterdag 8 december vanuit de Alblasserwaard weer bussen rijden naar de Stille Mars voor het Leven, die in Den Haag gehouden wordt.

Mede-organisator vanuit de regio is Joline Kreukniet uit Bleskensgraaf en Pieter-Jan Mak uit Sliedrecht. Ze zijn bewogen over de vele abortussen die in Nederland toegestaan worden door de landelijke overheid.

Tijdens de stille tocht, een route van ongeveer 4,5 kilometer die langs het Centraal Station, het Gerechtshof en de kantoren van Unicef van Save the Children loopt wordt op respectvolle manier aandacht gevraagd voor de beschermwaardigheid van het leven en voor de nood achter de 30.000 abortussen die jaarlijks plaatsvinden.

Pieter-Jan: Vorig jaar werd een route door de stad niet toegestaan en kon er alleen een mars om het Malieveld en het naastgelegen park gelopen worden. Sinds maart dit jaar zijn gesprekken gevoerd en routes besproken, wat heeft geleid tot deze mooie grote route. Vorig jaar liepen 14.000 mensen mee met de mars.

Joline: “Laten we voor elk kind dat er door een abortus niet mag zijn, iemand mee lopen ter nagedachtenis tijdens de Mars voor het Leven! Dat betekend minimaal 30.000 personen die opstaan voor het Leven! “

Organisatie is in handen van stichting Schreeuw om Leven. Om de drempel voor deelname laag te maken, wordt er gratis busvervoer aangeboden naar Den Haag. Opgeven kan via de website www.schreeuwomleven.nl/vervoer of bel naar 06-23482019

Vertrek vanuit de Alblasserwaard is om circa 10:00 uur. Direct nadat het programma is afgelopen, vertrekt de bus weer huiswaarts.