IPadcursus in Bibliotheek Sliedrecht

22-08-2016, 16:50 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 13 september 2016, 10:00 tot 12:30

Locatie:

Scheldelaan 1, Sliedrecht
Bibliotheek Sliedrecht
Sliedrecht

In september zijn er in Bibliotheek Sliedrecht iPadcursussen voor iedereen die meer wil weten over het werken met de iPad.

Op dinsdag 13 september is er een introductiecursus, op dinsdag 20 en 27 september vinden de twee vervolgcursussen plaats. U kunt tegen een gereduceerd tarief intekenen voor het hele programma, of u volgt één of meerdere losse lessen.

De drie cursussen zijn van 10.00 tot 12.30 uur. De deelname per cursusochtend kost € 12,50 voor bibliotheekleden en € 15,- voor niet-leden. Een combinatieticket voor alle drie de lessen kost € 32,50 voor bibliotheekleden en € 40,- voor niet-leden.

Voor deelname aan de cursus is een eigen iPad nodig.

Introductiecursus

Tijdens de introductiecursus leert de deelnemer stap voor stap de iPad te bedienen. De belangrijkste instellingen, toepassingen en apps komen aan bod. Cursisten leren omgaan met de iPad, internetten en e-mailen, en krijgen tips voor handige apps. Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Ervaring met de iPad is niet vereist.

Vervolgcursussen

De vervolgcursussen sluiten aan op de introductiecursus. In de tweede cursus leert de deelnemer o.a. een e-mailadres instellen en apps installeren. In de derde cursus wordt dieper ingegaan op diverse communicatiemogelijkheden, praktische opties en instellingen. Ook hier is voldoende tijd voor vragen. De vervolgcursussen zijn voor iedereen die de introductiecursus heeft gevolgd, of al ervaring hebben met de onderwerpen die daarin aan bod komen.

Praktische informatie

Voor deelname aan de cursus is het meenemen van een eigen iPad vereist. Vooraf inschrijven is verplicht en kan in de bibliotheek of op www.debibliotheekaanzet.nl.

Digitale inloopochtend

Iedere vrijdagochtend tussen 1000-1200 uur is er een digitaal inloopspreekuur in de bibliotheek. Heeft u tussendoor vragen over uw ipad? Dan kunt u op deze morgen met uw vragen bij de medewerker terecht.