Jubileumconcert Kamerkoor Voce Anglica in Gorinchem

11-11-2017, 19:10 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 18 november 2017, 20:00

Locatie:

Driekoningenstraat 2, Wijngaarden
Rehobothkerk
Wijngaarden

Gorinchem - Op zaterdag 18 november viert het Kamerkoor Voce Anglica haar 10- jarig Jubileum met een groots concert in de Rehobothkerk , Driekoningenstraat 2 Gorinchem. Het concert begint om 20.00 uur. Medewerking verlenen het instrumentaal ensemble Intermezzo, sopraan Marlotte van 't Hoff, countertenor Sebastiaan van Lingen, tenor Rik Henning en bas Johan Meijer. Het geheel staat o.l.v Jeroen Bal, de dirigent sinds de oprichting van het koor.

Thema van het concert "Nun danket all Gott" is mede gekozen vanwege 500 jaar Reformatie. Het kamerkoor, voor deze avond uitgebreid met een aantal oud-leden, heeft gekozen voor een mooi afwisselend programma met Cantate BWV 79 "Gott der Herr ist Sonn und Schild" van J.S. Bach, het "Gloria" en "Credo" van A. Vivaldi, Symphony anthem "Rejoice in the Lord" van H. Purcell en cantate "Wer nun den lieben Gott" van F. Mendelssohn.

Hoogte punt van de avond is de cantate van Johann Sebastian Bach. Hij schreef deze cantate voor de Reformatiedag, 31 oktober 1725. Bach pakt uit met een riante, feestelijke bezetting voor die tijd: behalve de strijkers en continuo hobo's, hoorns en pauken. BWV 79 is een cantate die zeer de moeite waard is om te beluisteren!