• Kom erbij Festival 2016

    C. Brouwer

Kom erbij Festival in Sliedrecht

12-09-2016, 11:41 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 24 september 2016, 11:00 tot 15:00

Locatie:

Winklerplein , Sliedrecht
Winklerplein
Sliedrecht

Tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid organiseert Erbij in Sliedrecht het Kom erbij Festival op 24 september 2016 op het Winklerplein van 11:00 tot 15:00 uur. Het festival staat open voor alle inwoners van Sliedrecht. Het is een gezellig uitje, en bij uitstek een gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten.

Erbij in Sliedrecht roept iedereen op om de verbinding te maken. Door mee te doen aan een van de vele activiteiten. Zelf, of samen met iemand uit je omgeving. Bijvoorbeeld iemand met een klein sociaal netwerk of iemand die last heeft van eenzaamheid.

In de grote tent kan men elkaar onder het genot van een hapje en drankje ontmoeten. Voor de kleintjes is er een springkussen. Blijf je wat langer? Dan kun je gezellig mee lunchen of deelnemen aan een creatieve workshop of djembé workshop. Tegelijkertijd zijn er informatiekramen waar men alles te weten kan komen over het verenigingsleven en het vrijwilligerswerk in Sliedrecht.

Het Rode Kruis stelt haar bus gratis beschikbaar om rolstoelgebruikers naar het festival te brengen. Bel voor reserveringen naar tel. 0184 - 416 729.

Positieve actie

Erbij in Sliedrecht heeft het initiatief genomen om dit evenement te organiseren omdat zij zich inzet voor de strijd tegen eenzaamheid. Uit onderzoek blijkt dat meer dan een miljoen Nederlanders zich sterk eenzaam voelt. En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid geconfronteerd worden.

De volgende organisaties nemen deel aan de werkgroep Erbij in Sliedrecht; ASVZ, de Bibliotheek AanZet, Gemiva-SVG, Stichting Waardeburgh, Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, Rivas Zorggroep, United by Music, Yulius en De Zonnebloem.