Na succesvolle eerste versie komt Stichting Generatio met nieuwe Grootouderdag

23-06-2017, 18:50 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 11 november 2017, 10:00 tot 15:00

Locatie:

Maasstraat 1, Sliedrecht
De Bron - Hardinxveld-Giessendam
Sliedrecht

Op zaterdag 11 november houdt Stichting Generatio een nieuwe Grootouderdag. Na de succesvolle versie van 2016 komt er een nieuwe dag waarvoor grootouders (echtparen én alleenstaand) zich gratis kunnen aanmelden. Het thema luidt deze keer 'Grootouder: kleine schakel in Gods grote plan'.

De Grootouderdag op 11 november vindt plaats in De Bron in Hardinxveld-Giessendam en begint om 10.00 uur. Het thema is 'Grootouder: kleine schakel in Gods grote plan'. In het ochtendprogramma zal Kees van Velzen, bekend van de EO en Nederland Zingt, spreken vanuit zijn rol als opa. Andere onderdelen van de dag zijn praktische workshops, gespreksgroepen en samenzang.

Met de Grootouderdag voorziet Generatio in de behoefte van grootouders aan praktische toerusting op het gebied van kleinkinderen en geloof, zo bleek ook tijdens de eerste versie in 2016. Tevens blijkt dat veel gelovige grootouders hun eigen rol onderschatten als het gaat om hun kleinkinderen. 'Tijdens de eerste Grootouderdag viel op dat ook grootouders behoefte hebben aan informatie t.a.v. de (geloofs)opvoeding van hun kleinkinderen. Ze staan er verder vanaf, maar willen graag een bijdrage leveren, en kunnen dat ook', aldus Rob Hondsmerk, oprichter en directeur van Stichting Generatio.

'Met de Grootouderdag komen we tegemoet aan deze behoefte. Het concept van deze dag is onderscheidend. We willen grootouders niet alleen toespreken, maar hen ook volop de gelegenheid geven hun verhaal te doen en ervaringen uit te wisselen met andere grootouders.'

Meer informatie over de Grootouderdag van Generatio is te vinden op www.generatio.nu. Aanmelding is noodzakelijk. De toegang is gratis. Er wordt een collecte gehouden om de kosten te dekken.