• expositie in het museum

    bert gort

Ode aan de bloem ook in het Sliedrechts Museum

29-05-2016, 10:31 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 4 juni 2016, 09:32 tot woensdag 6 juli 2016, 09:32

Locatie:

Kerkbuurt 100, Sliedrecht
Sliedrechts Museum
Sliedrecht

PERSBERICHT

ODE AAN DE BLOEM.

Floralia, Ode aan de Bloem

door kunstenaars van NU

Het voorjaar komt tot bloei in het Gorcums Museum! In de expositie Floralia tonen Nederlandse kunstenaars van nu hoe zij geïnspireerd zijn door bloemen: een ode aan de bloem in schilderijen, tekeningen, foto's en beelden. Van 2 april t/m 11 september 2016.

In het verlengde van de expositie Floralia met het thema "ODE AAN DE BLOEM", zoals deze ook deze zomer te zien en te beleven is in het Gorkums Museum, levert ook het Sliedrechts Museum haar bijdrage.

In de expositiezaal van het Sliedrechts Museum is een expositie te zien met werk van Rika Bieren die in samenwerking met Bert Kooring en Marcel Stolk van Art en Flowers en Anja Lissenberg een veelheid van mogelijkheden laten zien hoe planten, bloemen en kruiden verwerkt kunnen worden tot verassende kunstwerken. Van uitbundige, opwindende kleurexplosies tot bedachtzamestillevens. Maar ook de bloem als symbool vanvruchtbaarheid of vergankelijkheid.

Rika Bieren houdt zich bezig met zowel de meer traditionele bloemsierkunt vanuit haar werk in een bloemisterij als haar hobby om stappen te zetten in het ontwikkelen van bloemsierkunst die verder gaat. Zo ontwierp zij een met planten en bloemen opgemaakte gebogen tak voor een graf wat nog op een steen wacht en een trouwboeket wat als een handschoen gedragen wordt. Anja Lissenberg heeft veel van haar werk fotografisch vastgelegd. Maar ander werk van Anja is ook op de expositie te zien. Daarnaast leveren de medewerkers van Art en Flowers uit Sliedrecht ook hun kunstzinnige bijdrage.

Een expositie is te zien in het Museum van 4 juni tot 6 juli en een bezoekje waard .

www.sliedrechtsmuseum.nl

www.rikabloemkunst.nl