Onthullen vignet gezonde school

20-06-2018, 07:38 | Lezersnieuws | Irma Valk

Datum:

vrijdag 22 juni 2018, 09:00

Locatie:

Kerkstraat 15
Obs Henri Dunant
Sliedrecht

Even wat info om met de kinderen te delen.

Onze school is de eerste school van Sliedrecht met het vignet Gezonde school.

Gezonde leerlingen presteren beter! Gezonde School draagt bij aan gezondheid, welbevinden en schoolprestaties van leerlingen. Het biedt ze een betere basis voor hun verdere ontwikkeling.

Een Gezonde School is een school die structureel aandacht besteedt aan gezondheid. Dit doet een Gezonde School aan de hand van de vier pijlers. Educatie Beleid Signaleren Omgeving

Gezonde leerlingen presteren beter! Gezonde School draagt bij aan gezondheid, welbevinden en schoolprestaties van leerlingen. Het biedt ze een betere basis voor hun verdere ontwikkeling.

Op o.b.s Henri Dunant hebben we gekozen om in schooljaar 2017-2018 aan de slag te gaan met het thema welbevinden. De afgelopen jaren hebben we met alle juffen en meesters de 3-jarige opleiding tot SWPBS-school gevolgd. Als je voor het thema welbevinden aan de slag gaat en daar succesvol mee bent, ben je een Gezonde School en ontvang je het vignet Gezonde School.

Welbevinden op school is ??n van de thema's van Gezonde School. Het programma Welbevinden op School gaat om op een positieve manier bij te dragen aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van onze leerlingen.

Wat houdt welbevinden in? Om te kunnen leren, talenten te ontwikkelen en op te groeien tot gezonde volwassenen is het van belang dat leerlingen zich prettig voelen op school. Belangrijk is dat ze de ruimte krijgen zich te ontwikkelen, fouten te maken en daarvoor verantwoordelijkheid te nemen. Leerlingen die zich verbonden voelen met school en over betere sociale en emotionele vaardigheden beschikken, zijn meer gemotiveerd om te leren en halen vaak betere cijfers op school.

Internet www.obshenridunant.nl