• Alblasserwaards Vocaal Ensemble

    eigen foto

Open repetitie Alblasserwaards Vocaal EnsembleLate Summer Fair Sliedrecht - 10 september

04-09-2016, 22:41 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 10 september 2016, 09:30 tot 12:00

Locatie:

Kerkbuurt 157, Sliedrecht
Kerkgebouw Vrijzinnige Geloofsgemeenschap 'Onze roeping getrouw'
Sliedrecht

Tijdens de Late Summer Fair in Sliedrecht op zaterdag 10 september zal het Alblasserwaards Vocaal Ensemble (AVE) zingen in het kerkgebouw van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap "Onze roeping is getrouw", Kerkbuurt 157.

Sinds januari 2016 is het Alblasserwaards Vocaal Ensemble weer neergestreken in Sliedrecht. De plaats waar het in 1983 werd opgericht. Het Alblasserwaards Vocaal Ensemble is een zogenaamd kleinkoor (maximaal 24 leden). De muziek is van alle eeuwen. Daarom is het repertoire zeer breed. Het ensemble staat sedert de oprichting onder leiding van Henny Korevaar. De leden van AVE komen uit de gehele Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden, maar ook uit het Land van Heusden en Altena en het Eiland van Dordrecht. De repetities vinden plaats op zaterdagmorgen in Sliedrecht (elke twee weken).

Ook tijdens de Late Summer Fair zal AVE van 9:30 tot 11:30 uur repeteren in het kerkgebouw aan de Kerkbuurt en geeft daarmee de Sliedrechtse bevolking de mogelijkheid om nader kennis te maken met het koor.

Binnenkort is AVE ook te beluisteren tijdens het Korenfestival aan de Merwede op 24 september. Dan zingt het koor Engelse kerkmuziek. Het Alblasserwaards Vocaal Ensemble is te beluisteren om 11:00 in de Grote Kerk; om 14:00 uur in de Geref. Kerk en om 15:00 uur in de Beth-El kerk. De begeleiding op orgel wordt verzorgd door Niels de Klerk (Werkendam).

Tijdens de kerstperiode verzorgt het Alblasserwaards Vocaal Ensemble een Kerstconcert op zaterdag 17 december. Meer informatie is te vinden op de website www.alblasserwaardsvocaalensemble.nl