• Formatierijden bij het Schoonrijden

    M. Dunger
  • Archieffoto Nederlands Kampioenschap Schoonrijden op natuurijs in Hindelopen

    M. de Jong
  • Formatie rijdende Schoonrijders op de schaats

    B. van de Peppel

Primeur: Kampioenschap Schoonrijden in Dordrecht!

13-11-2017, 20:40 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 16 november 2017, 11:30 tot zaterdag 16 december 2017, 14:30

Locatie:

Fanny Blankers Koenweg , Sliedrecht
IJsbaan Sportoulevard Dordrecht
Sliedrecht

Primeur voor Dordtse ijsbaan: Kampioenschap Schoonrijden in Dordrecht

Donderdag aanstaande organiseert de Landelijke Vereniging van Schoonrijders in samenwerking met de KNSB, voor de 1e maal op de ijsbaan van de Sportboulevard in Dordrecht, het Open Gewestelijk Kampioenschap Schoonrijden om de prijs van Zuid-Holland.

Schoonrijden is een rustige, sierlijke manier van schaatsen, ook wel 'zwieren' genoemd. Maar het is wel een technisch uitdagende sport. Tijdens het schaatsen rijdt men afwisselend op de binnen- en op buitenkant van de schaats.

Donderdag zullen 32 geoefende schoonrijders zich met elkaar meten in 2 categorieën, de A- klasse en de Hoofdklasse. De schoonrijdersparen zullen 3 figuren rijden tijdens de wedstrijd, hand in hand naast elkaar, naast elkaar rijdend met de handen gekruist en tenslotte precies achter elkaar rijdend.

Ook word er individueel gestreden om de titel van Zuid-Holland door zowel de dames als de heren.

Tenslotte komt ook het formatierijden aan bod tijdens de wedstrijd. Dan zullen groepen van 6 personen al schoonrijdend 4 verschillende figuren op het ijs laten zien, wat een lust voor het oog is.

De wedstrijd gaat om half 12 van start en eindigt om half 3. De wedstrijd wordt verreden op de bovenbaan van de Dordtse ijsbaan en is gratis voor publiek toegankelijk. Voor deelnemers is de wedstrijdinschrijving inmiddels gesloten.

In Dordrecht trainen de 25 leden van de trainingsgroep, komend uit Zuid-Holland, Brabant en Zeeland, iedere maandagavond van half 10 tot

half 11. Als u graag een keer mee wil schaatsen bent u van harte welkom om 2 keer gratis aan de training deel te nemen. Wilt u zich dan wel vooraf even aanmelden via dordrecht@schoonrijden.nu Voor meer informatie over het schoonrijden kunt u op schoonrijden.nu terecht.