• ROV Cantate Domino

    Pieter Dijksman

ROV Cantate Domino bezingt stijlvolle psalmen door de eeuwen heen op d.v.18 nov 2017 in Alblasserdam

19-10-2017, 19:31 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 18 november 2017, 20:00 tot 22:00

Locatie:

Ieplaan 9, Sliedrecht
Havenkerk, Alblasserdam
Sliedrecht

Stijlvolle psalmen door de eeuwen heen, gezongen door ROV Cantate Domino op D.V. 18 november 2017

Op zaterdag 18 november 2017 zal reformatorisch oratoriumvereniging Cantate Domino een psalmenconcert geven in de Havenkerk, Ieplaan 9 te Alblasserdam. Deze oratoriumvereniging heeft in januari jl. het gehele oratorium Paulus van F. Mendelssohn Bartholdy uitgevoerd in de Havenkerk in Alblasserdam.

Tijdens dit concert worden psalmcomposities van diverse componisten uit verschillende periodes bezongen. Er worden composities uitgevoerd van J. Walter en J.P. Sweelinck, twee componisten die in de Renaissance thuishoren. Aansluitend zingen we een tweetal composities van J.S. Bach en G.Ph. Telemann, vanuit het Baroktijdperk. Daarna gaan we van J. Haydn naar de Romantiek waarin F. Mendelssohn Bartholdy, S.S. Wesley en Joh. Brahms hun plaats hadden. We sluiten af met een aantal hedendaagse componisten, namelijk: D. Sanderman, M.C. de Jong en J. Valkestein. Door deze grote verscheidenheid van componisten belooft het een afwisselende avond te worden.

Het koor, dat onder leiding staat van dirigent Piet C. den Uil, wordt begeleid door organist Gerben Mourik.

De avond begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur. Het voorverkooptarief is € 7,50 per persoon. Het tarief bij de deur is € 10,-. Kaarten kunt u vanaf 20 oktober bestellen via www.cantatedomino.nl.