St. Maarten voor de kinderen op het Burgemeester Drijberplein

07-11-2017, 21:20 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 11 november 2017, 19:04 tot 20:04

Locatie:

Burgemeester Drijberplein , Sliedrecht
Onder de grote boom
Sliedrecht

Zaterdag 11 november om 19:00 uur vieren we op het Burgemeester Drijberplein St. Maarten. We hopen dat alle kinderen van het Drijberplein mooi verkleed en met hun lampion zingend meelopen langs de deuren. En natuurlijk hopen we dat de volwassenen die wonen op het Drijberplein het feest voor de kinderen tot een succes maken, door de kinderen die zingend aan de deur komen een snoepje of een mandarijntje te geven.

Het feest St. maarten leeft vooral in kleine dorpen en wordt vooral gevierd in en rondom de provincie Utrecht, het oosten en het zuiden van het land. We hopen dat dit ook een mooie traditie gaat worden voor de kinderen op het Drijberplein.

Over de ontstaansgeschiedenis van het feest wordt veel gespeculeerd. Vaak wordt verondersteld dat het feest teruggrijpt op een Germaans winterfeest, maar ook een zuiver kerkelijke oorsprong is mogelijk. Wel duidelijk is dat de ontwikkeling tot een algemeen, door alle gezindten gevierd, volksfeest tamelijk recent is.(Wikipedia)

11 november is ook de nationale dag van het Nederlandse deel van het eiland Sint Maarten, dat naar de heilige vernoemd is.