• Uitnodiging Daar zit Muziek in!

    United by Music

UNITED BY MUSIC LAAT BEPERKINGEN OP UNIEKE WIJZE WEGVALLEN

29-09-2017, 15:40 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 15 november 2017, 10:00 tot 17:00

Locatie:

, Sliedrecht
Energiehuis Dordrecht
Sliedrecht

Eerste conferentie over de kracht van muziek voor mensen met (en zonder) een verstandelijke beperkingen op 15 november in het Energiehuis in Dordrecht.

Op 15 november komt er een zeer gevarieerde groep mensen bij elkaar voor de eerste conferentie georganiseerd door United by Music. Deelnemers vanuit de wetenschap, het zorgveld, het bedrijfsleven, vrijwilligerswerk, overheid, de muziek en kunst en artiesten met hun naasten, kunnen zich aanmelden om samen een uniek experiment aan te gaan. Met elkaar gaan ze in gesprek over hoe het optreden met een band op een podium voor publiek, mensen met - en zonder - verstandelijke beperking, nader tot elkaar brengt en tot positieve effecten leidt.

Maar met de vele mensen die actief betrokken zijn bij United by Music, gebeurt er eveneens iets speciaals: "Onze vrijwilligers en begeleidende muzikanten raken stuk voor stuk verknocht aan de bandleden, de optredens en de positieve energie die vrijkomt bij het publiek. En ook de vele sponsoren die we hebben, zijn daadwerkelijk betrokken bij wat we doen. Ze komen naar onze concerten, helpen mee, maken reclame voor ons. Al deze mensen gaan ook op de conferentie vertellen wat United by Music met hen doet. En reken maar dat ze dat met een grote glimlach doen!"

Het programma trapt af met dagvoorzitter Mirjam Sterk, directeur van MEE NL en oud Tweede Kamerlid, die Joris van Wijngaarden en Wim Kos, voorzitter Raad van Bestuur van zorgverlener ASVZ, interviewt over het doel en belang van deze conferentie. Daarna volgen twee sprekers vanuit wetenschappelijke hoek: Geert van Hove, bijzonder hoogleraar Disabilty Studies in Nederland aan de VU Amsterdam en Anne Goossensen, hoogleraar Informele Zorg en Zorg-Ethiek aan de Universiteit van Humanistiek in Utrecht. Beide zullen zij, vanuit onderzoek en theorie, hun visie geven op de werking van concepten als United by Music: Wat doet muziek met mensen? Wat kunnen we hiervan leren en toepassen in onderzoek, zorg en breder, in de maatschappij?

's Middags zijn er verschillende rondes met zogenaamde dialoogsessies, interactieve workshops waarin vanuit verschillende perspectieven gekeken wordt naar de effecten, rollen, organisatie en communicatie rondom United by Music. De deelnemers worden uitgenodigd mee te denken en te praten over hoe het nog beter kan, hoe het verder uitgebreid en geborgd kan worden. De dag wordt omlijst en afgesloten met veel muziek en een borrel. Het programma is te vinden op www.unitedbymusic.nl/conferentie.