• Burgemeester Aboutaleb

    Gemeente Rotterdam

ZONDAG MET......BURGEMEESTER ABOUTALEB

18-09-2017, 08:31 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 1 oktober 2017, 18:00 tot 19:30

Locatie:

Middeldiepstraat 6, Sliedrecht
Gereformeerde Kerk Sliedrecht
Sliedrecht

Op zondag 1 oktober a.s. is burgemeester Aboutaleb om 18.00 uur gastspreker tijdens een interactieve kerkdienst in de Gereformeerde Kerk Sliedrecht (Middeldiepstraat / hoek Oranjestraat). Deze dienst wordt geleid door ds. Marien Kollenstaart (Rotterdam/Nesselanden). Medewerking aan deze bijzondere kerkdienst verlenen Ad van Leeuwen (orgel) en Judith Schep (piano).

Thema van de dienst is: 'de relevantie van religie in de samenleving'.

Zowel burgemeester Aboutaleb als ds. Kollenstaart, zullen spreken aan de hand van een gekozen tekst; daarna zal een gesprek met hen en de zaal plaatsvinden over dit thema.

De toegang is vrij. Wel wordt een collecte worden gehouden.

Na afloop is er gelegenheid om nog met elkaar na te praten.

Meer over burgemeester Ahmed Aboutaleb

Ahmed Aboutaleb (Beni Sidel, Marokko, 29 augustus 1961) is een Nederlandse politicus van Marokkaanse afkomst. Hij is sinds 5 januari 2009 burgemeester van Rotterdam. In zijn voorlaatste functie was hij vanaf 22 februari 2007 staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kabinet-Balkenende IV. Daarvoor was hij wethouder in de gemeente Amsterdam. Hij is lid van de Partij van de Arbeid en praktiserend moslim.

Gereformeerde Kerk Sliedrecht presenteert een nieuw format: 'Zondag met...' De kerkdiensten met als titel 'Zondag met…', kenmerken zich door een open gesprek over maatschappelijke thema's die kerk en samenleving raken. Kerk zijn in deze wereld. Hoe doe je dat? En hoe ben je met 'de wereld' in gesprek rond geloof en Bijbel?

Steeds zullen deze thema's behandeld worden aan de hand van een passende Bijbeltekst belicht door een (gast)predikant en een spreker vanuit de samenleving, waarbij de nadruk zal liggen op het (geloofs)gesprek tussen de sprekers en de aanwezigen. De vertrouwde liturgische onderdelen zullen niet ontbreken.