• Internetgebruikers weten de lokale nieuwswebsite Sliedrecht24 te vinden

'Actueel, snel maar correct en onafhankelijk'

02-09-2015, 20:00 | Lezersnieuws | Sliedrecht24

In 2 maanden tijd heeft de lokale nieuwswebsite Sliedrecht24 zich op de kaart gezet. Dat is bijvoorbeeld te zien in de bezoekersaantallen en het aantal pageviews. "We zijn actueel, snel maar correct en onafhankelijk", zegt hoofdredacteur Brenda Donk van Sliedrecht24.

"We zitten bovenop het nieuws, zijn kritisch en plaatsen zonder voorkeur. Als het maar nieuws is!", zegt Brenda Donk (Foto Sliedrecht24)

Sliedrecht24 is één van de vele lokale websites in Nederland en die doen het goed op internet. Mensen houde van lokaal nieuws, het is van dichtbij. De micro-artikelen én verhalen worden gebracht onder de noemer 'Nieuws uit het Baggerdorp'.

Geen voorkeur

Maandag 29 juni 2015 ging de website om 20.00 uur online. Nu ruim 2 maanden later staan er ruim driehonderd artikelen op Sliedrecht24. Brenda Donk: "Elke dag is er nieuws. Groot of klein, maar alles gaat door de molen of het geschikt is voor een artikel. Soms is het niet meteen een nieuwsverhaal, maar meer geschikt voor alleen de agenda. We zitten bovenop het nieuws, zijn kritisch en plaatsen zonder voorkeur. Als het maar nieuws is!"

Netwerk

De website Sliedrecht24 is een onderdeel van de activiteiten van het mediabedrijf Peter Donk Productions, waarvan Brenda Donk sinds 2008 eigenaar is. "Achter elk ongeluk of een brand rijden we niet aan. Het moet wel relevant zijn. Maar eigenlijk is al het nieuws welkom. Van bedrijven, verenigingen en organisaties", vertelt Brenda, die de afgelopen weken vooral veel contacten legde en het netwerk compleet maakt. Sliedrecht24 moet een begrip in Sliedrecht worden, vindt Donk.

Adverteerders

Sliedrecht24 kan blijven bestaan dankzij adverteerders. Nu de zomervakantie voorbij is en de meeste mensen weer aan het werk zijn, gaat de campagne om de ondernemer te interesseren beginnen. Brenda Donk: "Onze startperiode hebben we ingecalculeerd en de eerste contacten gelegd. We hebben nu na 2 maanden wat meer zicht op het bezoek aan de website, ook al zijn het nog 'vakantiecijfers', maar de indruk is goed en de verwachting hooggespannen. Bannerruimte hebben we genoeg, dus we horen het graag als er belangstelling is."

Wie wil adverteren op Sliedrecht24 of nieuws uit Sliedrecht te melden heeft, kan het contactformulier invullen of rechtstreeks een e-mail sturen naar info@sliedrecht24.nl