• Els van Schendel

    SWS

Alzheimer Café

02-01-2019, 12:31 | Lezersnieuws | Tinie

SLIEDRECHT – Alzheimer Nederland afdeling Sliedrecht biedt op maandagavond 7 januari weer een Alzheimercafé.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden en vrienden, maar ook voor vrijwilligers, professionals en andere belangstellenden.

Het Alzheimer Café heeft elke eerste maandag maand een ander thema met als doel een ieder te informeren over (de vormen van) dementie, de gevolgen ervan voor patiënt en diens naaste, het omgaan met de ziekte en praktische handreikingen. Er is altijd voldoende gelegenheid om met lotgenoten en beroepskrachten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Ook zijn er informatiemateriaal en boeken gratis te lenen.

Op deze avond is Els van Schendel, psycholoog bij Aafje Thuiszorg, te gast in het Alzheimer Café. Dementie is een aangrijpende aandoening, zowel voor de persoon zelf, als voor de naasten. Deze avond zal er aandacht zijn voor mogelijke oorzaken van onbegrepen- ofwel probleemgedrag zoals boosheid, somberheid, apathie, agitatie en angst. Ook worden er tips gegeven om er beter mee om te kunnen gaan. 

De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en vindt plaats in Grand café de Biesbosch, Kerkbuurt 200 in Sliedrecht.

Voor meer informatie kunt u bellen met Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, telefoonnummer (0184) 420539 of mailen naar mantelzorg@welzijnswerksliedrecht.nl.

Ook kunt u bellen met de Alzheimertelefoon via het gratis telefoonnummer (0800) 50 88. Dit telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar voor hulp bij dementie.