• Sanne Bakker-Verdoorn

    SWS

Alzheimer Café: Geneesmiddelen

25-03-2019, 16:28 | Lezersnieuws |

SLIEDRECHT – Alzheimer Nederland afdeling Sliedrecht biedt op maandagavond 1 april weer een Alzheimer Café. 

Op deze avond is Sanne Bakker-Verdoorn, openbaar apotheker bij apotheek Hoogland in Sliedrecht, te gast in het Alzheimer Café. Zij heeft onderzoek gedaan naar medicatiegebruik bij ouderen en kan u tijdens deze avond van alles over medicijnen en de apotheek vertellen. Denk hierbij aan vragen als:

⋅ Wat zijn de meest voorkomende bijwerkingen van geneesmiddelen? 
⋅ Waar kunt u als mantelzorger op letten om problemen met medicatie tijdig te herkennen ? 
⋅ En wat kan de apotheek voor u betekenen op medicatiegebied? 

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden en vrienden, maar ook voor vrijwilligers, professionals en andere belangstellenden. 

Het Alzheimer Café heeft elke eerste maandag van de maand een ander thema met als doel een ieder te informeren over (de vormen van)dementie, de gevolgen ervan voor patiënt en diens naaste, het omgaan met de ziekte en praktische handreikingen. Er is altijd voldoende gelegenheid om met lotgenoten en beroepskrachten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Ook zijn er informatiemateriaal en boeken gratis te lenen. 

De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en vindt plaats in Grand café de Biesbosch, Kerkbuurt 200 in Sliedrecht. 

Voor meer informatie kunt u bellen met Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, telefoonnummer (0184) 420539 of mailen naar mantelzorg@welzijnswerksliedrecht.nl.

Ook kunt u bellen met de Alzheimertelefoon via het gratis telefoonnummer (0800) 50 88. Dit telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar voor hulp bij dementie.