• Toneelgroep Onder ons

    SWS

Alzheimer Café: Veilig in huis

22-04-2019, 17:15 | Lezersnieuws | Tinie

SLIEDRECHT – Alzheimer Nederland afdeling Sliedrecht biedt op maandagavond 6 mei weer een Alzheimer Café.

Op deze avond zijn Klaas Blokland van de politie en de toneelgroep “Onder Ons” te gast in het Alzheimer Café. Zij zullen u meenemen in de wereld van de babbeltrucs: smoesjes waarmee oplichters proberen mensen te beroven van hun geld, waardevolle spullen, sieraden, handtas of bankpas. Door middel van sketches met een aantal uitgespeelde levensechte trucs en de nodige praktische tips wordt getracht te voorkomen dat u of uw naasten de dupe worden van babbeltrucs.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden en vrienden, maar ook voor vrijwilligers, professionals en andere belangstellenden.

Het Alzheimer Café heeft elke eerste maandag van de maand een ander thema met als doel een ieder te informeren over (de vormen van) dementie, de gevolgen ervan voor patiënt en diens naaste, het omgaan met de ziekte en praktische handreikingen. Er is altijd voldoende gelegenheid om met lotgenoten en beroepskrachten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Ook zijn er informatiemateriaal en boeken gratis te lenen.

De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en vindt plaats in Grand café de Biesbosch, Kerkbuurt 200 in Sliedrecht.

Voor meer informatie kunt u bellen met Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, telefoonnummer (0184) 420539 of mailen naar mantelzorg@welzijnswerksliedrecht.nl.

Ook kunt u bellen met de Alzheimertelefoon via het gratis telefoonnummer (0800) 50 88. Dit telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar voor hulp bij dementie.