• De nieuwe jeugdkampioenen van Sliedrecht

    Jerry van Rekom

Barend van Dieren nieuwe snelschaakkoning bij de jeugd

02-02-2019, 11:34 | Lezersnieuws | Jerry

SLIEDRECHT – In de laatste rondes van de Najaars snelschaakcompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Barend van Dieren afgelopen donderdag zijn slag geslagen. De jeugdkampioen van vorig seizoen zag zijn jeugdkampioenschap overgenomen worden door Karel Peursem, maar in de snelschaakcompetitie was Van Dieren duidelijk de sterkste. Hij bleef de nummer 2, Karel Peursem, bijna 10% voor, terwijl zijn voorsprong op de nummer 3, Jaco Kruidenier meer dan 15% was. Barend van Dieren is zodoende de terechte snelschaakkoning bij de jeugd.

 

Na de laatste rondes van de snelschaakcompetitie vond de prijsuitreiking van de Najaarscompetitie plaats. Jeugdleider Joost Stoker kon maar liefst 20 bekers uitdelen. Zo waren er kampioensbekers voor de jeugdkampioenen Karel Peursem (winnaar groep 1) en Vincent Langstraat (winnaar groep 2) en natuurlijk voor snelschaakkoning Barend van Dieren.

Opvallend was ook beker voor de vijfde plaats in groep 1 voor Maxim Gregorian, die verreweg de jongste speler is in de sterkste groep.

Ook Joas Berkouwer mocht na zijn eerste seizoenshelft al 2 bekers in ontvangst nemen; 1 als nummer 5 van groep 2 en 1 als nummer 8 van de snelschaakcompetitie. Een uitstekende prestatie voor dit aanstormende talent.

Familie Langstraat was met 4 bekers de grootverdiener van de Najaarscompetitie. Vincent en Sven gingen beiden met 2 bekers naar huis.

Aanstaande donderdag 7 februari start de Voorjaarscompetitie, die tot eind juni zal duren. Iedere jeugdspeler begint weer bij 0, zodat het vanaf de eerste ronde weer spannend gaat worden. Nieuwkomers zijn van harte welkom en kunnen zich vanaf 18.45 uur aan de zaal in De Havik, Thorbeckelaan 110, aanmelden bij wedstrijdleider Cees Moes.

Zie voor alle eindstanden van de Najaarscompetitie: www.schakendsliedrecht.nl