• Een volle aula

    W.d.K

Basisschoolleerlingen maken kennis met gepersonaliseerd leren bij het Willem de Zwijger College

21-01-2018, 19:21 | Lezersnieuws | Willem de Zwijger College Hardinxveld - Giessendam

Woensdag 17 januari hebben ruim 175 kinderen uit groep 7 en 8 van christelijke en openbare scholen uit de regio kennis gemaakt met onze school in Hardinxveld - Giessendam en onze gepersonaliseerde manier van lesgeven.

De basisschoolleerlingen moesten voorafgaand aan de kennismakingslessen een keuze maken welke vakken ze wilden volgen en welke vakken niet. Elke leerling is anders! Een lesje Duits of liever Frans, proefjes doen bij NaSK of liever met de microscoop aan de slag bij biologie. Voor elke leerling was het rooster afgestemd op zijn of haar persoonlijke interesses.

Leerlingen uit de Sportklas liepen met de leerlingen mee naar de volgende les, zodat niemand kon verdwalen!

Naast interessante en leuke lessen was er voor elke groep ook tijd ingeroosterd voor een informatieronde. Tijdens deze presentatie werden de leerlingen en leerkrachten geïnformeerd over het nieuwe onderwijssysteem dat volgend schooljaar wordt ingevoerd.

Na de laatste les wilden veel basisschoolleerlingen eigenlijk niet meer terug naar de basisschool! Een mooi compliment voor alle docenten van De Willem in Hardinxveld die zich hebben ingezet om een zo goed mogelijk beeld te geven van het onderwijs op onze school.