• Bastiaan is in topvorm

    J. van Rekom

Bastiaan Quellhorst in topvorm bij jeugd

17-06-2017, 11:01 | Lezersnieuws | Jerry van Rekom

SLIEDRECHT - In de voorlaatste ronde van de Voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Bastiaan Quellhorst laten zien in topvorm te zijn. Na een heel spannende partij wist hij uiteindelijk Sathna te verslaan. De pas 7-jarige Bastiaan laat in zijn eerste seizoen direct zien over het nodige talent te beschikken. Door zijn winst stijgt Bastiaan naar de middenmoot in de tweede groep.

In dezelfde groep liet koploper Karel Peursem zien waarom hij kampioen wil worden. Hij wist namelijk van naaste concurrent Jaco Kruidenier te winnen en verstevigde zo zijn eerste plaats. Baruch Alberts steeg naar de tweede plaats na zijn winst op Pieter Bouw.

In de eerste groep wist Maarten Hartkoren verrassend te winnen van Barend van Dieren. Daardoor heeft Maarten zelfs nog kans op het kampioenschap als hij de laatste ronde wint en koploper Jochanan Alberts niet weet te winnen.

Samuël Gijsen lijkt klaar voor de Nationale Pupillendag, want tegen Julian van Dieën wist hij keurig te winnen.

Aanstaande donderdag heeft de laatste ronde van de Voorjaarscompetitie plaats. Op 29 juni volgt de laatste ronde van de snelschaakcompetitie en de prijsuitreiking van beide competities.