• Informatiebijeenkomst beroepsbeoefenaren

Beroepsbeoefenaren voorbereid op Alblasserwaard on stage

04-03-2016, 08:31 | Lezersnieuws | Kees de Jongh

Sliedrecht, dinsdag 1 maart 2016 was een groot aantal beroepsbeoefenaren bij elkaar in De Lockhorst in Sliedrecht. Zij kregen daar praktische informatie ter voorbereiding op hun rol tijdens Alblasserwaard On Stage op 14 maart. Alblasserwaard On Stage is het evenement waar de vmbo-leerlingen van het Griendencollege, het Calvijn en het Wellantcollege de Bossekamp de beroepsbeoefenaren treffen. Een prachtig beroepenfeest waar de leerlingen alle vragen, die ze over een beroep hebben, kunnen stellen aan een professional.

De leerlingen

De leerlingen gaan tijdens het evenement vragen stellen over beroepen die zij interessant vinden. Zij moeten daarom het gesprek aangaan met een beroepsbeoefenaar. Dat is best moeilijk als je 13 of 14 bent. Daarom hebben alle leerlingen een training gehad. Tijdens deze leerling-training van On Stage werd gesproken over hoe je zorgvuldig omgaat met een netwerk, hoe je in gesprek kunt komen met mensen die al in gesprek zijn en hoe je een gesprek netjes afrondt. Met de training kregen leerlingen tips en tools waarmee ze zich goed staande kunnen houden wanneer zij al die professionals ontmoeten bij het Beroepenfeest van On Stage. Ook hebben ze geleerd aan te geven wanneer ze een "match" willen maken.

Wensen

"Maar we missen nog wel een aantal beroepen waar leerlingen ook echt heel graag meer over willen weten", aldus De Jongh. Hij noemt een aantal beroepen: (banket)bakker, agrariër, nagelstyliste, architect, binnenhuisarchitect, huisarts, tandarts en orthodontist. Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.alblasserwaardonstage.nl en vragen kunnen worden gesteld via mail@alblasserwaardonstage.nl

Sponsoring

Alblasserwaard On Stage zoekt naast de beroepsbeoefenaren ook sponsoren die dit project een warm hart toedragen. De leerlingen zijn onze toekomst en uiteindelijk moet het VMBO de bakermat zijn voor vakbekwame medewerkers en een voedingsbodem voor vervolgopleidingen als MBO en HBO.

Om tot een verantwoord financieel draagvlak te komen zijn wij op zoek naar bedrijven of particulieren die hierin bij willen dragen. Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar mail@alblasserwaardonstage.nl zodat wij het één en ander kunnen toelichten.