BEVOLKINGSONDERZOEK BORSTKANKER: Nieuwe ronde in Bleskensgraaf

03-11-2015, 12:41 | Lezersnieuws | Bevolkingsonderzoek Zuid-West

Vanaf 13 november kunnen vrouwen uit Bleskensgraaf die zijn geboren in de jaren 1940 t/m 1965 weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Hiervoor kunnen zij terecht in het mobiele onderzoekscentrum op het parkeerterrein bij de brandweerkazerne aan de Van Beukelaarweg in Bleskensgraaf. Tot ongeveer begin december worden zo'n 1.400 vrouwen uit Bleskensgraaf per brief uitgenodigd om borstfoto's te laten maken in dit onderzoekscentrum.

Bevolkingsonderzoek

Alle vrouwen in deze leeftijdscategorie ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto's van beide borsten. Dit gebeurt in een (verplaatsbaar) onderzoekscentrum van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Vrouwen beslissen zelf of zij aan het bevolkingsonderzoek meedoen. Deelname is gratis.

Het doel van het bevolkingsonderzoek borstkanker is het zo vroeg mogelijk opsporen van afwijkingen die kunnen wijzen op borstkanker. Vroege ontdekking van borstkanker vergroot de kans op genezing en maakt vaak een minder ingrijpende behandeling mogelijk. Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige garantie. Indien vrouwen klachten hebben aan hun borsten, wordt hen aangeraden niet op deelname aan het bevolkingsonderzoek te wachten, maar naar de huisarts te gaan.

Meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker is te vinden op www.bevolkingsonderzoekzuid-west.nl.